Economia susţinută de golani şi “curve”

Dragă domnule ministru, pardon fost-ministru, economia sustinuta de golani.

Am stat mult să mă gândesc dacă să scriu sau nu acest articol. Nu sper că îl veţi citi. Nu ştiu dacă aţi stat şi aţi cugetat la inepţia pe care aţi spus-o zilele trecute. Dar am aşa o senzaţie că, indirect, aţi făcut şi o parte din populaţia României “curve” şi “golani”. Să vă spun şi de ce – mergem pe logica dumneavoastră : sunt 3 milioane de români activi peste graniţele ţării, români care câştigă în medie 1500 euro pe lună. Pentru 700 euro, după spusele dumneavoastră, acasă se fac fii “golani” şi nevestele “curve”. Aşa aţi spus dumneavoastră, nu eu. Dar să vedeţi unde vreau să ajung – dacă românii plecaţi peste hotare ar fi aşa cum spuneţi dumneavoastră, noi aştia din ţară, în ce categorie intrăm?Economia sustinuta de golani

Pentru că puţini dintre noi, reuşesc să aducă acasă lunar peste 700 euro. Şi totuşi, ne ducem traiul şi nu disperăm. Să înteleg că dacă dumneavoastră aţi face acum salariile în România de 700 euro minim, toţi românii s-ar transforma în “golani” şi “curve”? În sfârşit am aflat şi noi de ce nu se ajunge cu salariul din România la nivelul occidentului. Vă este teamă să nu se transforme ţara în infractori şi prostituate. Vă mulţumesc personal pentru faptul că vă gândiţi la noi. Dar mai bine aţi încerca să vă gândiţi la cum aţi jignit-o pe mama dumneavoastră.

Pentru că fără să vreţi prin modul dumneavoastră de a gândi aţi jignit-o şi pe mama dumneavoastră. Nu cred că este bucuroasă să îşi vadă copilul vorbind aşa. Din păcate aţi comis-o. Sau mai bine zis aţi arătat României şi lumii întregi adevărata dumneavoastră faţă. Sau poate că a fost o manevră bine-gândită de  a mai provoca un scandal care să afecteze imaginea României în exterior.

Vă mai întrebaţi de ce România este prost văzuă în exterior, dar dacă un ministru din România face astfel de afirmaţii, nu trebuie să mai mire pe nimeni. Străinii au tot dreptul să considere România o ţară din lumea a doua – dacă se foloseşte un astfel de limbaj la cele mai înalte nivele, săracii străini nu au nici o şansă să îşi imagineze lucruri frumoase despre România. Nici dacă prinţul Charles încearcă să schimbe imaginea României nu mai avem nici o şansă.

Şi dragă domnule ministru, vă rog să vă mai gândiţi la ceva: cred că ţara asta de “golani” şi “curve” susţine economia ţării. Pentru că nu-i aşa, atunci când intră banii în ţară nu staţi să vă întrebaţi dacă oamenii respectivi mai sunt “golani” şi “curve”. Vă bucuraţi că se mai adună bani la Ministerul Transportului prin plata rovignetelor, prin achiziţionarea de maşini. Tot aşa vă bucuraţi că vin bani din afară, bani care prin consum ajută consumul şi economia să îşi revină cât de cât. E mare bucurie în lunile de vară când vin “străinii” acasă şi cheltuie banii în ţara lor. Atunci “golanii” se transformă în oameni cumsecade care ajută la bunăstarea dumneavoastră, pardon a ţării.

Şi noi ăştialalţi, care din varii motive am rămas în ţară, contribuim zilnic la susţinerea economiei. Şi suntem mai răi decât “golanii”. Noi susţinem constant şi mai mult decât atât, trebuie să vă suportâm abjecţiile în fiecare zi şi în fiecare interacţiune a noastră sunteţi pomeniţi – şi nu de bine.

Aţi reuşit performanţa de a scandaliza prin limbajul şi comportamentul dumneavoastră. Dar dragă domnule ministru, oamenii care au plecat afară nu au plecat pentru că le era bine în ţară. Au plecat pentru că simţeau că ţara nu îi apreciază. Şi ţara din păcate e reprezentată de oameni ca dumneavoastră. Oameni care nu se gândesc decât la binele propriu şi la nimic altceva. Pentru restul există expresii prin care îi catalogaţi suburban.

Să vă fie ruşine e puţin spus. Pentru că dumneavoastră aţi demonstrat că sunteţi mai golan decât toţi golanii la care aţi făcut referire. Măcar golanii au demnitatea de aşi apăra gaşca din care fac parte. Dumneavoastră nu o aveţi. Poate că ar trebui să experimentaţi un pic viaţa de golan şi cea de curvă şi de abia după să puteţi pune apelative de genul acesta oamenilor care din varii motive au plecat afară să îşi câştige o bucată de pâine albă.

Ştiţi era un cântec după revoluţie: “Mai bine haimana, decat tradator/Mai bine huligan, decat dictator/Mai bine golan, decat activist/Mai bine mort, decat comunist. ”

Aceste cuvinte trebuie să vă rămână în minte dragă domule ministru. Se pare că încă mai sunt de actualitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.