Ctitori de fapte bune

După cum vă spuneam, voi încerca să scriu despre oameni care fac fapte bune și despre evenimentele caritabile. Cel puțin până pe 20-23 decembrie. Pentru că, putem fi ctitori de fapte bune ajutându-ne unii pe alții. Și nu neapărat de ajutor financiar, ci de energia pozitivă a celorlalți. Astfel de oameni se hrănesc cu energia pozitivă pe care o generează în jurul lor. Și de cele mai multe ori, această energie pozitivă îi face să reușească să facă rost de tot ceea ce trebuie pentru a ajuta alți oameni aflați în nevoi.

Ctitori de fapte bune

Am observat că ieri a fost conferința ”omul, ctitor de fapte bune”. M-am bucurat să văd oameni pe care îi cunosc implicați în acest eveniment. Evenimentul a fost făcut pe de o parte pentru a lansa Asociația Aktis, iar pe de altă parte pentru a strânge fondurile necesare pentru a încălța 800 de copii nevoiași. Nu aș fi scris despre această campanie, dacă nu ar fi fost în spate doi oameni în care am încredere – Bogdan Tănasă și Alexandru Baciu.

Campania nu este la prima ediție și chiar dacă s-au strâns fonduri în cadrul conferinței de ieri, sunt sigur că mai este loc pentru a face o faptă bună. Și asta pentru că 800 de copii sunt totuși greu de încălțat. Și poate că pe lângă ghetuțe calde, copilașii se vor bucura dacă vor primi și alte lucruri de care au nevoie. Și cu siguranță că oamenii care se ocupă de campanie sunt de încredere.

Am fost de multe ori în case amărâte, în care erau copii triști. Știu cum arată bucuria sinceră din ochii copiilor, atunci când văd sacoșele cu bunătăți, hainele sau încălțările. Știu și câtă muncă sisifică este în spatele bucuriei celor mici. Muncă depusă de cei ce vor să facă un bine cât de mic. Poate că nu pare cine știe ce până nu pui mâna. Dar, după ce ai fost implicat măcar într-o campanie caritbailă, îți dai seama cât este de greu. Și cât de tare trebuie să fii pentru a reuși să aduci bucurie celor mai puțin norocoși.

Mai multe detalii ale campaniei sunt sigur că vi le pot da Bogdan Tănasă și Alexandru Baciu. O faptă bună poate părea mică pentru cel ce o face, dar enormă pentru cel ce o primește poate fi o șansă la o viață un pic mai bună. Vă îndemn la fapte bune și la cât mai multe. Și un prim pas poate fi să contribuiți la această campanie. Nu v-ar plăcea să știți că un copil va purta o pereche de ghete calde, la care v-ați adus și voi contribuția?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.