Sărbători de poveste pentru 1000 de copii

Prin plimbările mele de pe Facebook, am mai dat peste o campanie despre care am să scriu mai jos. O campanie ce își propune să facă sărbători de poveste pentru 1000 de copii. Știu că este perioada din an în care veți primi nenumărate solicitări de a ajuta. Dar, pe principiul orice faptă bună este binevenită, vă rog să luați în calcul și această campanie. Mai ales că nu implică foarte mult efort din partea celor care vor să ajute. Mecanismul campaniei este simplu – Maura Anghel vrea să aducă zâmbetul pe chipul a 1000 de copii. Și așteaptă donațiile în bomboane, fructe sau jucării pentru ca împreună să aducem sărbători cu zâmbete.

Sărbători de poveste pentru 1000 de copii

Mai jos găsiți un pic din gândurile Maurei:

“Ai cumva o jucărie? Și mai ai cumva și-o bombonică? Le-ai putea pune la pachet împreună cu un zâmbet? Promit să le împachetez frumos în îmbrățișări calde!”. Acesta este mesajul copiilor incluși în campania noastră Sărbători de poveste pentru 1.000 de copii.
Cine vrea să le fie alături?
Darurile voastre vor ajunge la
1. Copiii de la Secția de Arși de la Spitalul Sfânta Maria
2. Secției de Copii de la Spitalul TBC Pașcanu
3. Copiilor de la Casa Mia Inculeț din Bârnova
4. Copiilor din Centrul de Plasament Sf. Andrei Iași
5. Copiilor din Centrul de Plasament Bucium
6. Copiilor de la câteva fundații și asociații la care am mers în fiecare an.
7. Copiii de la cateva familii din comuna Lungani
8. Și lista rămâne deschisă

O mică faptă bună nu încurcă pe nimeni. Sunt sigur că de la copiii voștri au mai rămas jucării în stare bună de funcționare. Gândiți-vă un pic la cât de mult vă bucurați când erați copii și primeați jucării și dulciuri. Eu și acum țin minte că era o doamnă în parc care, atunci când eram mic îmi dăruia bomboane de câte ori mă vedea. Vă dați seama cât de mult mă bucuram, dacă și peste ani țin minte binele făcut. Poate părea un bine mic, dar din mici daruri se poate pava calea de fapte bune. Poate fi un prim pas pe care îl puteți face.

Iar dacă mai aveți și cărți pentru copii ar fi perfect dacă le-ați pune în pachețele. Așa le puteți oferi copiilor șansa de a creiona povești în care ei să fie personaje principale. Pentru că mintea unui copil poate purta sufletul său de copil în cele mai frumoase tărâmuri și prin cele mai frumoase sentimente de libertate. Prin poveștile din cărți, ei pot evada pentru moment din viața lor un pic mai tristă.

Nu e mult, nici nu e puțin ca din micul vostru bănuț să dăruiți și altora mai puțin norocoși. E o perioadă în care puțin câte puțin face mult. Pentru voi poate părea puțin să dăruiți fructe, dulciuri și jucării, dar pentru copiii ce le vor primi, poate însemna sărbători de poveste. Își vor da seama că nu sunt singuri și că mai sunt oameni care se gândesc la ei și la sufletele lor. Un dar din partea voastră poate însemna mai mult decât vă puteți voi închipui. Pentru niște copii la care mama și tata  sunt doar cuvinte din dicționar, darurile voastre vor însemna dragoste, căldura și sentimente de iubire.

Așa că mergeți pe Facebook-ul Maurei Anghel și întrebați-o cum puteți contribui și voi. Sunt sigur că vă va da detalii cu lux de amănunte.

Orice faptă bună, oricât de mică ar fi ea va aduce bucurie, zâmbet și fericire în sufletele celor mici pe care îi veți ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.