Mos Craciun a fost la Lunca Rates

Prin bunavointa Andei, anul acesta am avut parte de o surpriza placuta – am fost participant direct la campania Globuri cu Suflet – mai bine spus pe ultima suta de metri. Am avut ocazia sa vad ochii copiilor din Lunca Rates si am avut senzatia ca, pentru cateva ore au fost bucurosi. Unii au stat pe genunchiul lui Mos Craciun, altii au spus poezii, dar cu totii isi doreau sa stea cat mai aproape de Mos Craciun.

Un Mos Craciun, care nu putea sa ajunga la Lunca Rates fara implicarea suta la suta a Andei. Daca stau sa  ma gandesc bine, Anda chiar a fost chiar adevaratul Mos Craciun pentru copiii de la Lunca Rates. Impresia generala a fost ca la sat, oamenii stiu sa il primeasca pe Mos Craciun cu speranta, cu bucurie si cu sufletul curat. Cand Mos Craciun a vazut in fata lui peste 90 de suflete inocente uitandu-se cu ochii plini de speranta ca, acolo in sacul mosului este ceva si pentru ei, a ramas profund impresionat.

Din nou, oameni minunati au reusit sa aduca bucuria pe chipurile copiilor din Lunca Rates – si aici ma refer la toti cei care v-ati implicat in campanie, fie cu o donatie, fie cu haine, sau cu ce ati avut posibilitatea sa ajutati. Eu unul am ramas fara cuvinte, atunci cand am aflat ca s-au imbracat copii din 2 sate – voi ati fost adevaratele ajutoare ale lui Mos Craciun. Cand vezi ca mai sunt oameni care doresc sa se implice in ajutorarea oamenilor sarmani si care se strang in jurul unui om, nu ai cum sa nu te gandesti ca lumea nu este chiar atat de rea.

Daca as putea exprima in cuvinte toate trairile pe care le-am avut la Lunca Rates, ar trebui sa scriu 2 zile si 2 nopti. Sa vezi copii si oameni mari veniti la intalnirea cu Mos Craciun in numar mare – biserica din Lunca Rates a devenit neincapatoare, nu ai cum sa ramai indiferent. Unii dintre noi s-au nascut un pic mai putin norocosi, dar uneori Dumnezeu face in asa fel incat trimite oameni – ingeri sa ii ajute. Iar in campania Globuri cu Suflet mi-a fost dat sa vad zeci de oameni-ingeri, care au sarit in ajutorul Andei.

Ziua de 22.12.2012 a fost o zi plina – de la ora 10 si pana la ora 16 am trait pentru copii de la Lunca Rates. De la incarcatul masinii cu surprizele lui Mos Craciun si pana la evenimentul in sine, am avut convingerea ca in acea zi vom aduce bucurie copiilor din Lunca Rates. Si asa a fost. Nu a contat ca drumul a fost greu si ca spuneam Doamne Ajuta la fiecare deal mai abrupt pe care care trebuia sa il urcam cu masina, nu a contat ca era ger afara, nici macar nu a conatat ca am impins trei masini sa iasa din zapada. A contat faptul ca pentru o perioada de timp, oameni de bine din Iasi au facut posibil ca, spiritul Craciunului sa ajunga la Lunca Rates.

Pe langa Mos Craciun, au mai fost persoane care s-au implicat fizic in ziua de sambata si aici ii mentionez pe Iustinian Popa – fotograful lui Mos Craciun, pe Anca Galca – decoratorul lui Mos Craciun, Alexia Urtoi – artista lui Mos Craciun, domnul Urtoi – tatal cantaretei lui Mos Craciun care a facut posibila incantarea copiilor de la Lunca Rates cu melodii frumoase, domnul Radu Bilba – un om care a sarit in ajutorul Andei atunci cand a fost nevoie mai mare de el si “vedeta” incontestabila a campaniei Glocuri cu Suflet Iasi – Anda Pintilie.

La sfarsit “Mos Craciun” va transmite sa va bucurati si sa multumiti Domnului pentru tot ceea ce aveti si sa va rugati in fiecare zi si pentru cei care au fost mai putin norocosi decat noi. Fiti Mosi Craciuni in fiecare zi si va veti bucura de multe zambete de multumire.

2 comentarii pentru articolul “Mos Craciun a fost la Lunca Rates

  1. Eu sunt mai putin de felicitat. Adevarata eroina este Anda care a reusit sa capaciteze atatia oameni in campania asta.
    Felicitari meriti si tu pentru prajiturile pe care reusesti sa le faci si prin care aduci bucurii papilelor gustative ale celor care se infrupta din ceea ce creezi tu.
    Sarbatori fericite si tie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.