Gunoiul din viata noastra

Toti cred ca ne-am plans la un moment dat de salubrizare din orasul nostru – ba ca gunoaiele nu sunt stranse la timp, ba ca vin noaptea si fac galagie, tulburandu-ne somnul. Dar oare ne-am gandit ca problema este si in curtea noastra, a fiecaruia dintre noi. Orasul ar fi mai curat si daca fiecare dintre noi ar face un pic de efort si ar merge pe o selectie a gunoiului, nu am mai arunca chistoace de tigari pe strada. Am mai spus-o si in alte randuri, spiritul civic al unui oras il observi dupa cum stie fiecare locatar sa se gospodareasca. Nu cred ca este benefic pentru noi sa stam, sa asteptam sa vina totul de la corpul administrativ al orasului.

Imi pare bine sa vad ca in Iasi se mai intampla lucruri pozitive si orasul incepe sa mearga inainte. Imi place ca sunt firme care se implica activa in evolutia noastra ca si societate, in schimbarea in bine a modului nostru de a gandi si a fi. EcoRom ne ajuta sa ne schimbam stilul de viata, ne ajuta sa ne gandim la viitorul copiilor nostri. Asta pentru ca EcoRom vine cu o idee noua, prin care iesenii sunt invitati ca in perioada 25 iunie – 28 iulie sa isi duca deseurile in punctele special amenajate – containerele albastru, verde sau galben. Iar daca facem un efort cat de mic si ducem la punctele de colectare minim 10 ambalaje cei de la ColecteazaSelectiv.ro  ne dau un tichet razuibil. Daca va fi “Castigator” vei castiga un pix din carton reciclat, o bratara reflectorizanta pentru biciclisti, un evantai, o minge de plaja, magneti de frigider, un frisbee. Daca ai mesajul “Continua sa colectezi selectiv” nu dispera, inscrii codul de pe tichet prin SMS la 1899 sau pe www.colecteazaselectiv.ro si poti castiga marele premiu, un Ford KA.

Poate ca la prima vedere premiil nu vi se par atractive, dar oare pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri avem nevoie de premii? Pentru mine unul nu conteaza valoarea premiului, mai degraba conteaza faptul ca am sansa ca gunoiul meu sa ajunga acolo unde trebuie – ambalajele din pet-uri la plastic, cartonul la carton si gunoiul menajer la gunoi menajer. Vreau sa traiesc intr-un oras mai curat si pentru asta sunt constient ca trebuie sa fac primul pas. Asta si pentru ca tot gunoiul colectat selectiv il voi putea depune la unul dintre punctele de colectare de aici : http://www.ecoromambalaje.ro/harta_colectare_selectiva.php. Si daca vreti sa stiti si intervalul orar in care puteti sa va prezentati la punctele de colectare, e bine de stiut ca veti gasi promoterii in fiecare zi de luni, miercuri, vineri de la 16:00 la 19:00 si sambata de la 10:00 la 13:00.

Campania EcoRom nu se adreseaza numai noua iesenilor ci si locuitorilor din orasele: Alexandria, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Baia Mare, Craiova, Ploiesti, Focsani, Roman, Arad, Deva, Medias, Sfantu Gheorghe, Targu Jiu, Tulcea, Targu Mures, Zalau, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta, precum si sectoarele 1,2,3 si 6 din Bucuresti.

Orasul Iasi are sansa sa devina un oras european, un oras curat, doar daca noi iesenii vom face un pas spre civilizatia avansata si nu vom mai arunca gunoiul la intamplare, fara sa ne gandim la consecintele viitoare. Totusi copii nostri au nevoie de un viitor mai curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.