La mare…… departare de soare

In perioada aceasta toata lumea se gandeste la concedii, chiar daca bugetele s-au redus considerabil, noi romanii cautam orice modalitate de a ne distra. Uneori preferam sa facem foame dupa, dar sa ne distram cateva zile din an. Pentru ca de ce sa nu recunoastem – muncim ca robii un an intreg – avem nevoie de o perioada de respiro in care sa ne incarcam bateriile.

Bugetul pe care il vei cheltui depinde foarte mult de distanta destinatiei finale, de pretentiile pe care le ai si de cat de mult iti doresti sa arunci cu banii in stanga si in dreapta. Daca esti un tip chibzuit, care nu are pretentii foarte mari de la locul de cazare, te poti simti bine alaturi de cei dragi cu un buget rezonabil. Sunt de parere ca de cele mai multe ori conteaza persoanele pe care le ai alaturi in concediu si mai putin locatiile unde veti sta.
Acum se pune problema daca vrei sa mergi la munte sau la mare. Eu unul as opta tot timpul pentru statiunile montane, acolo unde simti aerul in nari si unde esti mai aproape de natura. Probabil ca asa sunt construit eu ca si tipar – nu imi place aglomeratia, iar de apa nici nu vreau sa aud. Asta poate ca si din cauza ca in copilarie am avut un accident mic la scaldat si de atunci am o fobie de apa. Muntele e mai aproape de sufletul meu, ma simt ca in copilarie, atunci cand “zburdam” cat era ziua de lunga pe “dealuri”.
Anul acesta am decis sa ma relaxez impreuna cu familia undeva in zona Humorului,un loc care inca si-a mai pastrat valorile nationale si principiile sanatoase de viata. Oamenii sunt altfel, pentru ei timpul trece mai cu folos, peisajul este mirific, iar ceea ce mi se pare cel mai important pentru mine si familia mea, natura ne rasfata cu varf.
Bugetul pe care il vom cheltui nu este unul foarte mare, asta si pentru ca in criza suntem un pic mai prevazatori in a arunca banii, chiar si  pentru vacanta noastra. Imi imaginez cum Iustina va zburda prin iarba de la pensiunea unde ne vom caza, cum ma va intreba ce este aia sau aialalta. Va fi prima vacanta cu Iustina si probabil ca va fi si cea mai minunata.
Sunt sigur ca printre voi sunt si mari doritori de mare, dar since sa fiu nu stiu ce va atrage acolo, in afara de apa. Soare avem si in Iasi cu indestulare. In ceea ce priveste distractia, aici va dau dreptate – la mare oamenii se simt bine si se distreaza cum nu se poate mai bine. Dar pentru mine unul nu reprezinta un punct de atractie, cel putin nu pentru anul acesta.
In fine, cum am mai spus, nu este importanta locatia, destinatia, ci mai important sunt prietenii pe care ii ai alaturi. Pentru ca prietenii raman si peste ani.

3 comentarii pentru articolul “La mare…… departare de soare

  1. Multumesc!

    Sincer deja am rezervat o casa din Manastirea Humor – mergem 3 perechi cu tot cu copii si am zis ca e mai bine sa nu deranjam foarte multa lume :).
    Oricum zona Humorului este o zona de un pitoresc mirific.

  2. Important e sa ne simtim bine indiferent de locatie, ca de asta se cheama concediu.Mie tot muntele imi place cel mai mult,insa anul acesta majoritatea de la mine din familie ( sotia si copilul) au ales marea;cum am ramas in inferioritate n-am ce face decat sa ma conformez.
    Concediu placut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.