Mihai Razvan Ungureanu la Iasi

De foarte mult timp, Iasul nu a mai iesit din anonimat asa cum se intampla in aceste zile. Toate camerele televiziunilor sunt atintite spre Iasi, pentru ca aici, timp de cateva zile s-a mutat intreg cabinetul Ungureanu. Dupa o perioada in care Iasul nu a dat nici un prim-ministru, iata ca acum acest lucru s-a intamplat – nu vorbesc aici de latura politica a numirii lui Ungureanu la sefie Guvernului, ci de faptul ca si Iasul are oameni de valoare.

Cand unul din orasul tau, a ajuns sus,in fruntea tarii, chiar ca si simplu iesean te simti mandru. Poate ca in urmatoarea perioada, pana la alegeri, Iasul se va bucura de mai multa atentie din partea Guvernului.Sunt multe proiecte care aprobate vor ajuta la dezvoltarea orasului – modernizarea aeroportului, constructia autostrazii ce leaga Targu Mures de Iasi, soseaua de centura. Macar acum poate ca oamenii politici ieseni vor lasa la o parte razboiul electoral si impreuna vor pune umarul la dezvoltarea unui oras ca Iasul. Si asa am ramas mult in urma unor orase ca Timisoara, Cluj, acolo unde au fost fie primari gospodari, fie bani alocati de la Guvern.

Aseara am vazut ca multe televiziuni se mirau ca primarul Iasului a organizat un dineu pentru prim-ministru. Ce ii frapa pe majoritatea reporterilor era faptul ca un psd-ist organizeaza un dineu pentru un om sprijinit de PDL. Intr-o tara normala aceste lucruri nu mira, dar in Romania acest lucru este echivalent cu o tradare. Oare chiar asa este? Oare in Romania nu se poate face o politica a bunului simt, in care toate partidele trebuie sa faca front comun pentru dezvoltarea tarii.

La urmatoarele alegeri PDL probabil ca va plati pentru ipocrizia cu care a condus tara, dar dincolo de a fi oameni politici, sunt romani. La fel cum sunt si cei de la PNL,PSD si UNPR sunt romani. Poate ca vizita lui Ungureanu la Iasi va insemna si o maturizare a clasei politice romanesti – si interesele personale vor trece in plan secund in fata intereselor nationale.

Poate ca Iasul va reprezenta de astazi un pol pentru maturizarea politicienilor romani si pentru dezvoltarea Romaniei. In fond si la urma urmei cu totii suntem romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.