Cura de slăbire și kilogramele peste

Cei care îmi citesc blogul, văzând această postare, se vor întreba dacă sunt eu, sau m-am transformat. O astfel de postare o găsești mai mult pe site-uri, blog-uri ce au ca target principal doamnele/domnișoarele. Dar, kilogramele în plus sunt o problemă și pentru bărbați, nu numai pentru femei. Sincer nu cred că este o plăcere să respiri din rărunchi, atunci când urci scările unui bloc și nici când alergi după propriul copil. Nu contează dacă ești bărbat sau femeie – imaginea plină de grăsime din oglindă îți aparține. Cura de slăbire și kilogramele peste vor fi întotdeauna subiecte ce pot aduce nefericirea.
Cura de slăbire și kilogramele peste
Nu voi vorbi acum despre cum am ajuns fiecare dintre noi să avem probleme de greutate. Sunt lucruri delicate, pe care fiecare le cunoaște mai bine – fie că e vorba de o problemă de sănătate, fie că e o problemă de cât de gurmanzi suntem, important e să știm cum să dăm kilogramele jos. O spun din propria experiență – ajunsesem la un moment dat, prin 2007, să nu mă mai pot uita în vitrinele magazinelor pe lângă care treceam. Ajunsesem la 105 kg cu bătaie pe cântar – și asta pentru că aveam un job sedentar și pentru că mâncam doar pizza și shaorma. Cei care au lucrat la AB Plus știu că nu aveai timp să mănânci mâncare caldă – înfulecai cât mai repede și treceai la treabă. De fapt peste tot este cam la fel.
Mulți nutriționiști renumiți spun că cea mai bună cale de a slăbi, este să nu te înfometezi, să îți respecți orele fixe de masă. Nu îi contrazic, poate că au dreptate, dar eu unul am ajuns la concluzia că pentru fiecare organism merge o altă rețetă de slăbire. Am reușit să dau 16-17 kilograme în 2,5 luni, dar fără să țin o dietă strictă. Pur și simplu mâncam mai mult iaurt-uri, brânzeturi și salate + pepene roșu. Nu conta dacă mâncam după ora 18:00 pentru că oricum erau salate. Singura condiție pe care mi-am impus-o, a fost ca în acea perioadă să nu mănânc nimic de la fast-food sau patiserie. Și am reușit.
Într-o dietă sau cură de slăbire, importantă este dorința pe care o ai să slăbești. Perseverența pe care o ai în atingerea planului e esențială pentru a vedea rezultatele pe hainele tale. Un secret al tuturor curelor sunt pașii mici – nu vă propuneți să slăbiți 10 kilograme dintr-un foc – păcăliți organismul cu obiective mai mici- propuneți-vă să slăbiți 2 kilograme, iar după ce ați reușit, mergeți în continuare cu dieta. În felul acesta psihicul vostru nu se va speria de ceea ce vreți să faceți organismului și va accepta mai ușor schimbarea de regim alimentar.
Odată ce ați intrat în hora slăbitului, căutați să mergeți în continuare pe drumul vostru, indiferent de cât de greu vă este – gândiți-vă la momentele în care grăsimea dădea peste curea/pantaloni. Dacă sunteți 2 în familie, încercați să nu mâncați împreună cu cel care nu ține cură – stabiliți-vă ore de mâncat diferite. Așa nu veți avea tentații, care să vă devieze de la țelul vostru. Încercați să vă calculați numărul de calorii pe care le introduceți în organism – poate părea un pic prea dur, dar organismul e ca o pușculiță – cu cât bagi mai mulți “bani” cu atâta se va umple mai repede.
Ceea ce am văzut că a mai avut efect și la mine și la alte persoane, a fost un alt tertip uzitat – atunci când îți este foame și nu poți mânca nimic dietetic, bea apă. De multe ori organismul nostru încearcă să ne păcălească cu o senzație falsă de foame – beți apă și veți fi surprinși de sațietatea de după. Când țineți cură de slăbire, evitați ieșirile cu prietenii la grătare, sau la restaurante – tentațiile sunt mult mai mari decât dacă ați fi acasă.
Și pentru că tot se apropie vara, încercați câteva zile să mâncați doar pepene roșu. Veți fi surprinși de cât de repede vă veți descotorosi de o parte din kilogramele voastre. A, și încă ceva, nu încercați să duceți organismul la limită – dacă simțiți nevoia la un moment dat să mâncați o bucată de ceafă de porc/shaorma făceți-o. Nu vă veți îngrășa dacă la un moment dat veți mai “călca” strâmb.
Organismul fiecăruia dintre noi este setat după anumite coordonate, dacă găsim o rețetă “acceptată” cu siguranță că vom reuși să scăpăm de kilogramele în plus. Avem dreptul la o viață sănătoasă și plină de mișcare!
Și nu uitați – ”ceea ce omul pierde cel mai repede la o cură de slăbire este răbdarea” – Helmut Schimdt

Un cometariu pentru “Cura de slăbire și kilogramele peste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.