Drag copil

Drag copil,  acum a început şcoala ştiu că ai emoţii şi mai ştiu că îţi este un pic teamă şi te gândeşti dacă te vei descurca. E normal şi să îţi spun un secret – şi mie mi-a fost frică, atunci când am păşit pentru prima dată în clasa a I a. E normal să ai emoţii, e normal să fii stingher, e normal să vrei să ajungi mai repede acasă. Cu toţii am trecut prin asta. Iar noi, părinţii tăi, când te vedem, ne reamintim de primele noastre emoţii de copii. Şi le retrăim atunci când te vedem în bancă la şcoală.

drag copil

Îţi vom fi alături şi îţi vom oferi totul ca tu să fii un om fericit. Şi pentru a fi un om fericit, trebuie să ai inimă şi suflet bun. Cartea şi învăţatul sunt foarte importante pentru a avea un viitor cât mai bun pentru tine. Dar, vei putea să mai greşeşti, vei putea să fii tu, vei putea să zâmbeşti. Vei putea să te duci cu drag la şcoală. Pentru că vei şti că ne vei avea alături şi atunci când vei avea succese şi mai ales când vei avea eşecuri. Împreună vom învăţa din ele şi împreună vom zâmbi şi atunci când trebuie, te vom sprijini.

Nu trebuie să fii tot timpul prima, pentru că nu vei simţi ce înseamnă bucuria de şcolar. Dar, aşa cum te ştim noi, vei fi perseverentă să afli lucruri noi, lucruri care te vor defini ca om. Nu vom pune presiune pe tine, pentru că rezultatele bune nu se obţin cu presiuni. Vom fi tot timpul lângă tine şi îţi vom răspunde la întrebările tale, astfel încât să afli răspunsurile.

E început de an şcolar – primul pentru tine. Până acum am copilărit, ne-am jucat, ne-am bucurat. Stai liniştită. Nimic din toate acestea nu se vor schimba. Pentru că lucrurile pot fi învăţate şi în joacă. Doar va trebui să ai un pic mai multă atenţie. De cele mai multe ori, vei vedea că este uşor să înveţi şi să îţi însuşeşti cunoştinţele. Ai şi o parte din prietenii tăi de la grădiniţă în clasă cu tine. Iar pe alţi copii din clasă îi ştii de prin parc, te-ai mai întâlnit prin alte locuri cu ei. Dar sunt sigur că vei deveni prietenă şi cu ceilalţi colegi ai tăi.

Ce este mai important dragul meu copil este să nu uiţi să fii tu, cu bune şi cu rele. Restul se învaţă. Şi noi suntem aici ca să te sprijinim. Aşa cum vor face toţii părinţii pentru copiii lor. Dar nu uita că niciodată părinţii tăi nu îşi vor dori ca tu să fii nefericită. Prima zi de şcoală e doar un prim-pas spre devenirea ta ca om. Şi suntem siguri că vei avea parte, în continuare de “un modelator-şlefuitor” care va şti să scoată ce este mai bun din tine.

Drag copil, fii fericit, fii un elev împlinit, cu zâmbetul mereu pe buze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.