Dulceața vieții virtuale

Viața noastră nu este bună. De cele mai multe ori ne uităm la fericirile altora și uităm să ne trăim fericirea noastră. Iar de când a apărut Facebook-ul suntem parte integrantă din viața celor pe care îi invidiem. Suntem în stare să confundăm că trăim succesul pe Facebook și uităm de viața noastră reală. Facem adevărate drame din faptul că alții sunt mai fericiți ca noi, pe Facebook. Din spatele ecranului, spionăm persoanele pe care nu le suportăm. Uneori ne bucurăm de eșecurile lor – doar nu ne vede nimeni. Chiar dacă în realitate, atunci când ne întâlnim cu respectivul avem un zâmbet prietenesc pe față. Asta înseamnă dulceata vietii virtuale.

 

Dulceata vietii virtuale

Pe Facebook putem să fim răi în postări și plini de aluzii și direcții – doar nu ne cere nimeni socoteală. Este punctul nostru de vedere, este peretele nostru, pe care putem să scriem absolut despre orice subiect. Acolo noi suntem General Manageri și noi luăm deciziile. Și tot noi ne gratulăm și felicităm pentru postările noastre. Suntem minunați și minunabili pe Facebook. De multe ori și eu am căzut în capcana Facebook-ului – de a crede că spun lucruri de valoare pentru cei care mă citesc :). Și cu siguranță că în capcana aceasta am căzut cu toții.

Tot pe Facebook, putem să ne urmărim fostul sau fosta fără să ne arătăm slăbiciunea. Și fără să îi confirmăm lui că ne interesează ceea ce face el sau ea. Pentru că suntem apărați de peretele din spatele calculatorului. De unde putem să facem orice. Și tot pe facebook, ne dezvoltăm abilitățile de detectivi, atunci când ne analizăm acțiunile dușmanilor sau mișcările concurenților. Fie că avem pagină de firmă sau pagină personală, la un moment dat ne-am uitat la ceea ce făcea concurența noastră.

Viața pe Facebook este cea mai bună viață pe care o poate avea cineva :). Fără drame, fără deziluzii. Totul este superb în viața social media. Dar, de cele mai multe ori uităm că majoritatea postărilor de pe Facebook au o notă mare de hiperbolizare. Iar fericirea prezentată pe Facebook, de cele mai multe ori este o fericire care să dea bine doar în social media. Cu alte cuvinte în viața virtuală cu toții suntem minunabili.

Am mai spus-o și simt nevoia să mă repet – viața socială nu se rezumă la viața în social media. Viața înseamnă lucrurile palpabile, oamenii pe care îi întâlnești, experiențele pe care le avem, bune sau rele. Iar fericirea reală o simți atunci când poți să îți îmbățișezi în realitate persoanele dragi ție. Viața nu se rezumă doar la a fi prezent pe Facebook. Acela este doar un mod de a dialoga cu persoanele pe care le ai în lista de prieteni. Prieteni virtuali – să nu uitați că mulți din lista voastră de prieteni nu sunt prieteni cu voi și în realitate.

Cu alte cuvinte viața de pe Facebook poate dăuna grav vieții reale :). Consumați ponderat Facebook – pentru o calitate mai bună a vieții reale. Altfel riscați să fiți dezlipiți greu de tot ceea ce vă conectează la viața din social media.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.