Economia lui Boc

În ultima vreme ministrul Boc își dă în petec din ce în ce mai rău. După ce acum câteva zile atât Boc, cât și Traian Băsescu anunțau cu surle și trâmbițe că salariile vor începe să crească și că economia noastră e relansată, iată că ieri bunii noștri guvernanți anunță o perioadă de 3 ani de glaciațiune. Nu are rost să ne mai întrebăm de ce s-a ajuns aici – răspunsul cred că îl cunoaștem cu toții.
Mai important e, zic eu ce poate face guvernul pentru a crea noi locuri de muncă, pentu a reuși să reducă inflația, pentru a face economia să crească real. Nu mă gândesc la nimic altceva decât la anul fatidic 2008, când tineri ca și mine le-au dat votul unor impostori și unor amatori în ale economiei. Mulți vor spune că actualii guvernanți au avut ghinion și că a venit criza – dar mandatul trecut nu a fost criză și nu îmi aduc aminte să fi realizat ceva notabil. Din ce am învățat in facultate măsurile de creștere economică nu sunt cele adoptate de guvern și cele care duc la stoparea consumului.
Este la mintea cocoșului că dacă vrei să faci economia să meargă nu începi să dai oameni afara și în acest mod să crești șomajul, nu crești taxele și impozitele măsură ce duce la diminuarea consumului. Trebuie să vină cineva din exterior – FMI să ne explice teoriile generale ale economiei – oare in România nu sunt specialiști in economie? Trebuie oare să suferim din cauza unor amatori în ale economiei. Nu am pretenția că sunt expert în economie – nici nu am să fiu vreodata, dar atâta timp cât ajungi într-un post cheie și de tine depinde evoluția unei țări poți să îți dai silința să știi.
Dar după cum mai spuneam și în alte posturi – acuși vom asista la un discurs tipic în care ni se vor prezenta mărețele realizări ale mai marilor noștri conducători. Mă mir cum marile economii ale lumii nu învață de la iluștri doctori în ale economiei Băsescu și Boc. Noroc că mai este puțin și vin alegerile – nu trebuie să fii un specialist in economie să îți dai seama că 2012 va fi un an al creșterilor și măririlor de salarii. Punem pariu că așa va fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.