Iași Adventure Raid 2011

CluClubul de Offroad Iași în parteneriat cu Toyota Iași și Mobil 1 pregătesc unul din cele mai importante evenimente ale acestui an: Iași Adventure Raid 2011, ediția a IX a. Aceasta se va desfășura în perioada 15 – 18 septembrie în Iași. Startul Oficial va fi dat vineri 16 septembrie, ora 9.00, din Parcarea Iulius Mall.

A 6 – a etapă din Campionaltul Național de Offroad, desfășurată sub egida FRAS și CNOR, este organizată la Iași cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Prefecturii Județului Iași, Serviciului Poliției Rutiere Iași și nu în ultimul rând, Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Evenimentul se desfășoară simultan pe 3 grade diferite de dificultate:
  – Clasa Autoa Standard – destinată mașinilor nepreparate;
  – Clasa Auto Open – particpă mașini pregătite cu anumite limitări;
  – Clasa Auto Extrem – mașinile sunt modificate într-o proporție destul de mare și gradul de dificultate al traseului este maxim.

Programul de desfășurare al competiției clasa auto extrem:

În ziua 1 (vineri 16 septembrie) se va da startul oficial din parcarea Iulius Mall la ora 9:00, după care mașinile se vor deplasa în coloană până în zona Platou Deal Păun de unde se va da startul tehnic.
Traseul zilei 1 va avea o lungima de 70 km, cu 2 probe speciale. Proba specială 1 se va desfășura la ieșirea din satul Păun. Proba specială 2 va fi una mai deosebită, cu o lungime de 3 km și va conține porțiuni dificile de traseu, cu parcurgerea unor ravene atât în urcare, cât și în coborâre, pe înclinații de 60 de grade. Această probă va purta denumirea de Speciala Bogdan Pavlov, echipajul cu cel mai bun timp de parcurgere urmând să primească din partea organizatorilor premiul special Bogdan Pavlov. Ieșirea din această specială va fi și finish-ul primei zile de concurs.
Startul zilei 2 (sâmbătă 17 septembrie) va fi din zona fostei grădine zoologice, concurenții având de parcurs 140 de km de traseu cu 2 probe speciale, prima în zona Păun, iar a doua în zona pădurii Bârnova. Ca și punct de dificultate maximă menționăm un azinut în triunghi, format din puncte GPS. Ziua 2 de concurs va avea finish-ul în zona releelor din dealul Păun.
Duminică 18 septembrie, începând cu ora 10, pe platoul Dobrovăț, va avea loc proba superspecială. Pentru prima dată în competițiile naționale de OffRoad, cele trei clase Extrem, Open si Standard vor concura în paralel.
Începând cu ora 14, pe Platoul Dobrovăț, va avea loc festivitatea de premiere
Pentru mai multe informații despre eveniment vă rugăm accesați www.offroadclubiasi.ro sau contactați organizatorii la email: marketing@toyotaiasi.ro sau la 0769.221.222.

Acesta este comunicatul de presă al celor de la Clubul Offroad Iași cu privire la evenimentul organizat de ei în acest weekend. Nu e vorba de reclamă plătită, ci doar de o informare asupra evenimentelor ce mai au loc în Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.