Iubirea mea e in mama din tine

Stiu ca nu ti-am mai facut o declaratie de dragoste, inca de cand ne-am casatorit, stiu ca am gresit cu multe fata de tine, dar astazi am decis sa ma revansez. Am decis sa iti spun cat de mult te iubesc si cat de recunoscator sunt pentru faptul ca ai devenit mama si ca mi-ai daruit cel mai frumos dar. Imi cer scuze in avans pentru faptul ca voi fi stangaci si greoi in exprimare. Imi cer scuze in avans daca cuvintele mele vor fi prea putine, sau prea sarace in ati arata dragostea mea pentru tine. Imi place sa cred ca inca mai stiu semnificatia cuvantului dragoste.

Stii, cand nu mai faci un lucru un anumit timp, iti iese din obisnuinta. Dar de astazi mi-am propus sa fac lucrul acesta zilnic. Sa iti spun in fiecare zi cat de mult te iubesc, sa iti arat ca inca mai stiu semnificatia cuvantului dragoste. Oare cum as pute sa uit cat de mult te iubesc, daca in fiecare zi, vad trasaturile tale in frumoasa noastra fetita. Sau cum as putea sa uit sa te iubesc, atunci cand tin in brate rodul iubirii noastre. Incerc sa inteleg prin cate ai trecut si prin cate vei trece pentru fiica noastra, dar nu voi putea sa ma pun in pielea ta. Sacrificiile pe care le face o mama pentru copilul ei, sunt uneori, de domeniul fantasticului. Pentru asta te iubesc si te respect mai mult decat iti poti inchipui.

Stau si ma gandesc cum a crescut iubirea mea pentru tine, inca din 25 martie 2010. Da stiu e data nasterii fetitei noastre. E data la care tu ai devenit mama si eu am devenit tata, e ziua in care amandoi am devenit parinti. Si acum imi aduc aminte cum stateam acasa si iti trimiteam iubirea mea catre tine – atat puteam sa fac in momentul acela. Dar erai singura, erai in plin proces de devenire – deveneai mama. Ai trecut prin multe de cand s-a nascut fiica noastra si pentru asta te iubesc. Te iubesc si pentru fiecare particica din fiica noastra, particica ce a luat-o de la tine. Nu degeaba ne spune lumea ca e leit mama ei – a luat ce e mai bun de la fiecare – cel putin asa imi place sa ma amagesc..

Daca Iustina ar putea sa iti arate cat de mult te iubeste, probabil ca ti-ar aduce cele mai frumoase amintiri ale ei. Dar cum este inca mica, m-a rugat sa iti multumesc eu in numele ei. Iar multumirile ei ar arata asa: mama te iubesc pentru ca mi-ai dat viata, te iubesc ca m-ai adus in aceasta familie minunata, te iubesc pentru ca existi si esti mama mea, te iubesc pentru fiecare pas pe care m-ai invatat sa il fac, te iubesc de zece ori mai mult decat zilele in care te supar, te iubesc pentru fiecare zi in care imi descoperi lumea, te iubesc pentru educatia pe care incerci din greu sa mi-o dai, te iubesc pentru ca ma ajuti sa cresc mare, te iubesc pentru ca vei fi intotdeauna mama mea, te iubesc pentru toate motivele din lume. Iar pentru asta iti daruiesc ce am eu mai de pret, cea mai frumoasa bijuterie pe care o vei purta la gatul tau – iti daruiesc colierul meu de imbratisare, te inconjur cu bratele mele si iti spun te iubesc.

Frumoase cuvinte, nu-i asa? Si cand te gandesti ca are 2 ani si 7 luni. Perioada in care, in fiecare zi am incercat sa iti ofer clipe de liniste – de cele mai multe ori nu am reusit. Si cu toate astea inca ma mai iubesti – si pentru asta iti sunt recunoscator. Ma gandesc in fiecare zi ca sunt un om bogat. Nu, nu am conturi mari in banca si nici masini luxoase in fata scarii, dar am cele mai frumoase comori din lume. Te am pe tine si pe Iustina, iar voi ma faceti cel mai bogat om de pe pamant. In fiecare dimineata spun multumesc: multumesc pentru fiecare zi in care ma trezesc langa mama fiicei mele, multumesc pentru darul pe care mi l-ai facut, multumesc pentru faptul ca ma simt iubit, multumesc pentru ca a inceput inca o zi langa tine, multumesc pentru viata minunata pe care o traim impreuna.

Stiu ca inainte de casatorie iti scriam poezii, dar am imbatrinit. Stiu ca se spune ca cei mai indragostiti oameni scriu poezii, dar m-am maturizat. Nu iti mai scriu poezii, dar incerc sa iti arat in fiecare zi ca te iubesc – de cele mai multe ori nu reusesc, dar ma perfectionez. Intr-un cuvant sunt sigur ca Iustina cand va creste mare si va avea propria fiica, iti va multumi si te va vedea in propriul copil. Iar lucrul acesta este dovada suprema a iubirii pe care o avem pentru tine.

Iubirea noastra pentru tine nu poate fi descrisa in cuvinte. Suntem doar noi trei si lumea asta mare. Dar dragostea noastra pentru tine creste in fiecare zi. Te iubim “mama” noastra.

Postare scrisa pentru Superblog 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.