Mă doare-n cot

Mă doare-n cot de părerea ta, a aceluia care nu știi să faci altceva decât să îți dai cu părerea. De ce să te bag în seamă, dacă nu ai ceva util de spus? Pur și simplu pentru a face conversație? Sunt sigur că și timpul tău și al meu este important. Așa că, dacă nu îți place de mine sau de anumite comportamente ale mele, poți să nu mă bagi în seamă.Promit să nu mă supăr. Este atât de simplu să nu interacționăm. Simplu și eficient – facem în așa fel încât, dacă nu ne intersectăm părerile să nu ne intersectăm nici moacele.

Mă doare-n cot

Sursă foto: trilulilu.ro

Suntem oameni, greșim cu toții, dar în momentul în care tu stai și îmi numeri greșelile, deja ești rău intenționat. Nu faci altceva decât să te situezi undeva sus de tot, în sfera perfecțiunii. Oare chiar ești omule? Viața este scurtă și nu avem timp să ne ocupăm timpul cu părerile altora despre noi. Singura părere care contează cu adevărat este cea a divinității față de tine. Nu vreau să fiu în lumina reflectoarelor tale, dragă părelolog de serviciu. Iar dacă vorbești despre mine cu alții, asta înseamnă că nu ai altceva mai bun de făcut. De ce să aplec urechea la invectivele pe care știi să le arunci în stânga și în dreapta?

Știu, stă în natura umană să ne intereseze de ce fac alții. Unii, însă fac lucrul acesta la nivel de artă. Sunt așa de dedicați să te caracterizeze și să îți știe toate mișcările, încât uită să se privească în oglindă. Și uită că modul în care văd ei lumea și pe alți oameni, reflectă imaginea sufletului lor. Pentru că se spune că așa cum sunt gândurile tale așa vezi și lumea. Se va vedea întotdeauna omul preocupat de viața celorlalți și de defectele lor. De cele mai multe ori, vor fi genul acela de oameni care vor încerca să se apropie de tine. Pentru a te cunoaște mai bine, pentru a ști cât mai multe din secretele tale. După care vor începe să emită judecăți asupra acțiunilor tale, asupra calităților tale. Și vor mai avea și pretenția că sunt deținătorii adevărului absolut.

Te trezești la un moment dat al vieții tale când îți dai seama că ai oameni în anturajul tău care îți poartă de grijă. Și nu în sensul bun al purtării de grijă. De cele mai multe ori auzi despre tine că ești în stare de lucruri pe care nici tu nu știai că le poți face. Te trezești cu oameni care își schimbă atitudinea față de tine, doar în baza cuvintelor auzite. Nu de puține ori îți dai seama că ți-ai făcut ”prieteni” care nu sunt de acord cu acțiunile pe care chipurile le-ai fi făcut. Cauți răspunsuri pentru anumite întâmplări ciudate de care ai parte, dar la un moment dat lucrurile devin clare. Îți dai seama că așa zișii tăi prieteni, pe care i-ai avut lângă tine, ți-au creionat o imagine plină de defecte și de acțiuni închipuite.

Am pățit-o de multe ori și poate că o voi mai păți. Și asta pentru că am și voi avea în continuare încredere în oameni. Până la proba contrară. Tocmai de aceea mă voi învăța să mă doară-n cot. Indiferent de cât de corect voi fi, indiferent de cât de bine voi încerca să fac lucrurile, tot timpul voi avea parte de părelologi. Care mă vor discuta pe la colțuri. Și nu pentru că aș fi eu cineva, ci pentru că oamenii nu au altceva mai bun de făcut decât să discute despre viața altora. Cu patos și cu aplomb, fiind singurii care dețin adevărul absolut despre ceilalți. Nici tu nu știi asta, dar cunosc mult mai bine situațiile, întâmplările din viața ta.

La un moment dat mi-am pus întrebarea: ”Contează cu adevărat pentru mine, ceea ce gândesc ei?” Și am ajuns la concluzia că, indiferent de acțiunile mele, oamenii vor gândi despre mine cum vor ei. Modul în care ajung să mă vadă alții nu contează, în momentul în care eu știu foarte bine despre mine cum sunt. Percepția celorlalți despre propria mea persoană este interpretabilă, mai ales dacă ea vine din invidie și răutate.

Poate că asta ar trebui să fie atitudinea generală atunci când vine vorba despre părerea altora despre noi. Poate că ar trebui să învățăm că percepția celorlalți despre noi, nu poate fi influențată în marea majoritate a cazurilor. Dacă cineva vrea să creadă despre tine doar lucruri rele, o va face indiferent de cât de mult bine ai încerca să faci. Așa că aplica sintagma ”mă doare-n cot”. Este mai sănătos pentru tine.

” Dacă asculți de părerea altora, pentru ce o mai ai pe a ta? ” – Oscar Wide

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.