Nesimtirea de la bloc

Cum financiar nu mi-am permis sa imi ridic o casa, in care sa stau doar eu si cu familia mea, am nesansa de a sta la bloc. Spun ca am nesansa, pentru ca doar daca stai la bloc, iti dai seama de cat de lipsiti de educatie sunt unii vecini. Cred ca unii dintre voi ati trecut prin multe situatii in care va venea sa iesiti pe usa si sa fugiti.
Dar eu unul, imi dau seama, ca pe zi ce trece lipsa de educatie pune stapanire pe oameni. Nu ne mai intereseaza de cel din stanga, dreapta, de deasupra noastra, sau de sub noi.

Eu sunt fericitul posesor al unor vecini de nota zece plus. Am vecini care, duminica la ora 13 dau gauri cu bormasina, am vecini care la ora 23 dau muzica tare, tare, tare. Dar cel mai mult imi plac vecinii care se cearta nonstop si care nu tin cont ca peretii sunt subtiri. De ce ar trebui sa stiu eu ca vecina nu face borsul bun, sau ca vecinul nu a spalat vasele din chiuveta? De ce ar trebui sa suport ragetele de om betiv ale vecinului de sub apartamentul meu? E simplu, doar pentru ca locuiesc la bloc.

Mai nou, pe etajul meu s-au mutat noi vecini. Si cum este normal, atunci cand te muti intr-un apartament nou, te apuci de curatenie. Dai gauri la ora 22, lasi mizerie pe etaj, nu tii cont ca mai sunt vecini care poate au copii mici si vorbesti tare tare. Iar atunci cand ii fac atenti se uita la mine de parca le-am spus sa vina sa imi curat mie in casa. Oare chiar sunt singurul care vad o problema din cauza lipsei de educatie si de spirit civic?

Dar asta este, stau la bloc si trebuie sa ma obisnuiesc cu toate bunele maniere ale vecinilor mei. Pentru ca traiul la bloc te invata sa faci sacrificii si sa te obisnuiesti cu vecinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.