Oameni frumoși ai Iașului – episodul 5

Este zi de miercuri, prilej de a mai scrie despre un nou om care intră în categoria oameni frumoși ai Iașului. Simt nevoia să mă repet a nu știu câta oară, că sunt părerile mele personale despre oamenii de care scriu. Și sunt izvorâte din interacțiunea mea cu ei, în diverse ocazii ale vieții mele. Nu scriu despre acești oameni pentru că am interese ascunse în ceea ce îi privește, ci pentru că merită să afle mai mulți oameni despre existența lor. Specific aceste lucruri pentru a elimina eventualii cârcotași ce inevitabil vor apărea. Sunt conștient că despre oamenii pe care scriu alții pot avea păreri opuse cu ale mele. Cel mai bine este să îi urmăriți din umbră și să vedeți dacă ce spun este valabil sau nu.

Oameni frumoși ai Iașului

Omul despre care voi vorbi astăzi este acel gen de om despre care știi ce gândește în mare. Pentru că are prostul obicei să îți spună în față ceea ce crede despre tine. Cu riscul de a te supăra îți spune ce o deranjează la tine. Pe principiul că pe moment e bine să te superi pe el, ca pe viitor să știi ce trebuie să îmbunătățești la tine. De asta are și un nick-name ciudat :).

Astăzi în categoria Oameni frumoși ai Iașiului, intră Elena Gabriela. Unii dintre voi o cunoașteți drept Cruella (și nu pentru că e rea ca vestitul personaj, ci pentru că a avut doza de nebunie să se asocieze ca și imagine). Unii o cunoașteți ca Elena Gabriela. Dar toți cunoașteți OM-ul Gabriela. Cu dramele ei, cu fericirile ei, cu sufletul ei. Pentru că este genul acela de om la care ce este în gușă este și în cap. Recent a suferit o pierdere neașteptată, dar cu toate acestea a continuat să fie tare și să nu se lase doborâtă de viață. Este acel gen de OM care este tare pentru a-i ajuta pe cei din jurul ei să treacă mai ușor peste situațiile grele din viață.
Ne cunoaștem de ceva timp, am văzut-o și tristă, am văzut-o și îngrijorată dar niciodată nu am văzut-o abandonând. Indiferent de cât de mari i-au fost greutățile profesionale, a știut să aibă verticalitate. Chiar dacă a deranjat cu atitudinea ei, a căutat ca tot timpul să își facă treaba cât mai bine posibil. Și asta dă dovadă de responsabilitate și vorbește despre caracterul omului Gabriela. 

Este o pată de culoare pentru toți cei care interacționează cu ea. Dacă vrei să stai posac și posomorât nu ai nici o șansă dacă te întâlnești cu Gabriela. Dar un lucru nu ia în râs – prietenia și pe oamenii care la un moment dat i-au fost alături. Pentru că știe din proprie experiență cum este să ajuți și să cauți să aduci o vorbă bună celor de lângă tine. A fost implicată în multe proiecte prin care a ajutat oameni mai puțini norocoși. Și multe dintre ele au fost proiecte personale pe care a ținut să nu le facă foarte cunoscute. Au fost momente când Gabriela a adus zâmbetele celor mai puțini norocoși.

Ca și profesionist poți învăța multe de la ea – de la perseverență și până la pus umărul la treabă, alături de cei din subordinea ei. Poate că și din aceasta cauză este așa de iubită de colegi. Exceptând momentele în care mai există frecușurile inerente :).

Puțini dintre voi știu că Gabriela a fost și un ziarist de succes al Iașului – în “tinerețile” ei. Și nu puțini au fost cei care au “murit” sub cerneala știrilor ei .
Dar, indiferent de ceea ce a făcut, a știut să pună o doză mare de profesionalism, corectitudine, perseverență
, bună dispoziție.

Bravo Elena Gabriela (Cruella) pentru modul în care știi să fii OM. . Și să rămâi OM indiferent de câte lovituri primești de la viață. Bucură-te de persoana care se pregătește să vină în familia voastră. Cu siguranță că va veni să vă întregească familia și să vă aducă echilibru. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.