Oamenii frumoși ai Iașului – episodul 1

La un moment dat, dacă nu mă înșel cam acum 1 an, 1 an și jumătate, porneam o campanie pe Facebook prin care prezentam oamenii frumoși ai Iașului, pe care îi întâlneam prin călătoriile mele zilnice. Nu s-a vrut a fi o campanie de periere a lor, așa cum am fost acuzat de unii. A fost mai degrabă o dorință de-a mea de a face cunoscuți opiniei largi, oameni simpli, dar care au știut să își facă viața frumoasă. Pentru că în general, acești oameni simpli, au bunul simț de a nu se lăuda. Chiar dacă poate ar reprezenta modele de luat în calcul pentru mulți dintre ieșeni.

Oamenii frumoși ai Iașului

Cu specificarea că este strict o opinie personală, voi reîncepe această campanie. De data aceasta pe blog, acolo unde vor rămâne atât timp cât va exista această pagină. Iar voi, dragii mei cititori ai acestui blog, dacă considerați că aceștia pot fi exemple pentru voi, urmăriți-le activitatea. Este posibil ca uneori să aveți aceleași trăiri, să treceți prin aceleași întâmplări. Iar modul lor de a reacționa în anumite momente ale vieții lor s-ar putea să vă inspire. Sau să vă ajute să găsiți și voi o rezolvare asupra problemelor voastre.

Asta nu înseamnă că oamenii care nu se vor regăsi în aceste povești pe care le voi scrie, sunt mai puțin frumoși. Nici pe departe. Doar că, oamenii frumoși ai Iașului despre care voi vorbi, m-au impresionat în anumite momente prin comportamentul lor, prin modul lor de a fi, prin modul lor de a reacționa. Dacă nu vă veți regăsi în aceste povești, îmi cer iertare. Dar, s-ar putea ca la un moment dat să fiți surprinși să vă regăsiți în postările despre oamenii frumoși ai Iașului.

Anda Elena Pintilie este primul exemplu la care mă voi opri. Lăsând la o parte faptul că ne știm din clasa a II a 🙂, Anda este unul din oamenii frumoși, cu suflet mare din Iași. Nu o spun eu, o spune majoritatea oamenilor care a interacționat cu ea. Proiectele pe care le-a desfășurat vorbesc despre ea, mai mult decât pot spune oamenii. Fie că s-a implicat în proiecte sociale, fie că s-a implicat în discuții pe teme “speciale”, la Anda a ieșit în față întotdeauna OMUL.
Din punctul meu de vedere Anda își lasă amprenta în tot ceea ce face și în toate proiectele în care a fost implicată. 

Ca orice om, Anda are momente în care poate fi plăcută sau nu. Dar per total este unul dintre oamenii echilibrați, care știe să își spună punctul de vedere, fără a intra în polemici gratuite. Este acel gen de om care îți spune totul în față, cu riscul de a te supăra. Chiar dacă viața îi mai joacă feste, se ridică, zâmbește și ne fericește cu experiențele sale. Pentru că Anda este și mândra posesoare a unui blog – Sapte Pietre

Anda este omul care a vrut să se implice în comunitatea ieșeană – firește după puterile ei. A fost omul care a ținut în viață un proiect, Globuri cu Suflet, pe care l-a preluat de la Lavinia Biberi. Și nu au fost puțini oamenii ajutați prin aceste campanii. Oameni care datorită tenacității omului Anda, au zâmbit, au sperat și au făcut lucrurile altfel. Nu i-a fost ușor. Dar de foarte multe ori a trecut peste toate piedicile întâlnite. A fost pe punctul de a renunța, dar ceva a ținut-o animată și plină de dorința de a ajuta. 

Anda este genul acela de OM pe care dacă îl rogi să te ajute este în stare să lase tot și să își pună umărul în ridicarea ta de jos. Este genul acela de OM care se lasă pe ea ca să te ajute pe tine. Anda este profilul acela de prieten pe care vrei să îl ai lângă tine.

Dar pentru a nu risca să par că o laud prea mult, vă îndemn să o urmăriți pe pagina de Facebook, sau pe blog, pentru a vedea dacă am sau nu dreptate. 


Anda ai tot respectul meu pentru modul în care știi să fii OM în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.