Profesioniştii vieţii

Profesionistii vietii, i-am întâlnit de-a lungul timpului, în diverse ocazii ale vieţii, atunci când nu mă aşteptam. De cele mai multe ori, nu îi recunoşti din prima, pentru că nu ies cu nimic în evidenţă.  Ba chiar sunt genul de oameni retraşi, simpli, cărora nu le place să iasă în evidenţă. Sunt adepţii trecerii simple prin viaţă, fără să şocheze, fără să fie în centrul atenţiei. În general astfel de oameni sunt singuri, pentru că sunt altfel şi nu au lipici la prieteni.

profesionistii vietii

Sunt genul de oameni care au căzut de multe ori,  au cunoscut gustul amar al eşecului, au trecut prin momente grele ale vieţii, indiferent de felul lor, dar s-au ridicat şi au plecat mai departe pe drumul propriu.  Sunt genul de oameni care atunci când au căzut, stau câteva minute, îşi revin şi se ridică pentru a merge mai departe. Sunt oameni sensibili, dar care ştiu că sensibilitatea nu le rezolvă problemele. Pentru ei viaţa şi valorile ei sunt cu totul şi cu totul altele. Nu au timp să piardă convingând oamenii de felul lor de a fi, nu au timp să fie invidioşi, nu au timp să judece şi nici măcar să dorească răul altora. Din simplul motiv că, ei sunt canalizaţi doar pe lupta lor şi pentru a reuşi să nu fie acoperiţi de greutăţi.

Am mai spus-o şi o repet – oamenii care au trecut prin greutăţi mari în viaţă sunt acei indivizi care au tot timpul zâmbetul pe buze şi lumină în ochii lor. Sunt cei care dau energie pozitivă altor oameni aflaţi în dificultate. Oamenii aceştia se lasă pe ei şi necazul lor şi încearcă să ofere alinare şi sprijin celor care sunt căzuţi. Nu sunt deţinătorii fericirii şi nici măcar a unei reţete perfecte de viaţă, dar din experienţa lor ar putea scrie cărţi ce s-ar vinde ca bestsell-uri

De obicei nu îi recunoşti şi nu îi deosebeşti pentru că nu lasă să se vadă că sunt afectaţi de situaţiile lor. Eu le spun profesionişti în ale vieţii. Şi de obicei îi urmăresc atent pentru că sunt plini de profunzime, înţeleg altfel viaţa şi de obicei îşi găsesc drumul lor prin viaţă şi de cele mai multe ori îl şi înţeleg. Înţeleg sensul vieţii lor.

Profesioniştii vieţii  nu se vor schimba în faţa greutăţilor. Sunt oamenii naturali care nu îşi schimbă atitudinea în funcţie de persoana aflată în faţa lor. Sunt oamenii simpli, care se bucură de fiecare vietate şi dau din iubirea lor câte un pic la fiecare. Oamenii aceştia, atunci când greutăţile îi încearcă, îşi îndreaptă privirea spre cer şi continuă să îşi trăiască viaţa lor. Şi sunt împăcaţi cu ea. Pentru noi sunt de neînţeles, dar ei sunt liniştiţi în propria piele.

Profesioniştii în ale vieţii sunt oamenii pe care eu îi numesc autentici şi care am observat că au câteva caracteristci de luat în calcul. Dar nu sunt general valabile.

1. Profesioniştii în ale vieţii sunt oameni de cuvânt şi fac ceea ce spun, indiferent dacă respectarea cuvântului lor îi pune în dificultate. Sunt oameni pe care te poţi baza şi la bine şi la greu;

2. Profesioniştii în ale vieţii sunt oameni care nu au nevoie de foarte multe lucruri pentru a se simţi bine în piele lor. Iubesc simplitatea şi viaţa adevărată;

3.  Profesioniştii în ale vieţii sunt oameni care sunt consecvenţi în propriile principii şi valori ale vieţii. Nu se dau după cum bate vântul. Sunt oameni hotărâţi, chiar dacă le este greu să rămână pe poziţie;

4. Profesioniştii în ale vieţii nu sunt afectaţi de părerea celorlalti despre ei, pentru că nu îi interesează decât să rămână pe drumul lor;

5. Profesioniştii în ale vieţii nu vor să iasă în evidenţă şi nici nu caută atenţia cu orice preţ. Îi descoperi din greşeală şi de cele mai multe ori se întâmplă să îi întâlneşti la momentul potrivit pentru tine şi pentru ei.

Astfel de oameni sunt aur curat pentru că te pot învăţa din propria lor experienţă şi pot să te ajute cu propriul lor exemplu. E bine ca atunci când îi întâlniţi să nu îi lăsaţi să plece foarte repede. Să profitaţi cât mai mult posibil de prietenia lor şi împreună să încercaţi să vedeţi cum puteţi ajuta alţi şi alţi oameni.

Diferenţa între oamenii profesionişti în ale vieţii şi alţi oameni este dată de bunătatea inimii lor, de sufletul lor pur şi de modul profund în care ei se raportează la viaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.