Ridcă-te!

Ridică-te!

Ridică-te! Acest cuvânt face diferența între oamenii care reușesc și cei ce se plafonează. Chiar dacă totul pare fără de ieșire, chiar dacă forțele te lasă și brațele nu te mai ascultă – ridică-te! Tu omule ești un luptător și ai energii nebănuite! Doar atât trebuie să faci – să îți ridici privirea din pământ și să privești spre cer! Mai ales în momentele în care nu mai vezi nicio ieșire și totul pare că merge de-andoaselea.

Da, ai voie să plângi, da ai voie să te simți obosit și fără vlagă! Poți trăi drame, poți suferi înfrângeri. Dar până se scurge ultima picătură de energie din tine ridică-te și luptă! Pentru că, după suferința vine și bucurie. Nu este doar o maximă spusă de speakerii motivaționali. E o realitate pe care atunci când o descoperi îți dai seama că energia ta este cu mult mai mare decât problemele peste care treci.

Viața nu este doar bucurie, dar din fiecare experiență trebuie să învățăm o lecție. Și unele dintre ele sunt foarte dureroase. Dar altfel nu am reuși să devenim cu adevărat oameni îmbunătățiți. Înainte ca aurul să se transforme într-o bijuterie trebuie să treacă mai întâi prin foc. De multe ori ești jos și începi să urci, iar când ajungi la liman, te uiți înapoi și îți dai seama că ai devenit mai puternic.

De-a lungul timpului am avut obstacole peste care nu credeam că voi reuși să trec. Cel puțin în momentele acelea, nimic nu mă făcea să cred că voi reuși să le las în urmă. Dar, cu fiecare obstacol depășit mi-am dat seama că am devenit mai puternic. Umbrele trecutului îmi mai bântuie uneori mintea și mai las un of să îmi scape. Însă totul face parte din omul care sunt acum. Mai bun sau mai rău.

Să nu renunți!Ridică-te!

Oricât de greu îți va fi, să nu renunți niciodată! Să nu renunți niciodată la a fi un om bun. Chiar dacă primești șuturi de la viață, păstrează-ți bunătatea. Și ai să vezi că la un moment dat, bunătatea din tine se va proiecta și în întâmplările prin care vei trece. Transformă întunericul pe care îl primești uneori de la viață, în lumină și dă lumina mai departe.

Să nu renunți la luptă pentru ca la final să poți zâmbi. Da, viața este grea și uneori nedreaptă. Îți dă multe motive să fii trist. Dar să îți spun un secret – zâmbește și vei vedea că și viața îți va zâmbi. Pe testate! Și de cele mai multe ori îți va zâmbi larg și cald. Trebuie doar ca tu să fii atent să primești zâmbetul vieții.

Probabil că majoritatea oamenilor ar putea fi surse de inspirație pentru autorii de cărți. Fiecare dintre noi are o poveste interesantă de spus. Și la fiecare dintre noi cel mai mult contează finalul poveștii noastre. Poate să înceapă ca o dramă și să se termine cu happy-end. Asta dacă nu renunțăm la luptă și la a zâmbi. Oricât de greu ne-ar fi!

Da, oamenii te vor părăsi la un moment dat! Da, te vei simți singur și abandonat de toți! Da, îți vei da seama că oamenii se pot debarasa de tine foarte ușor. Îți vei da seama că de foarte puține ori ești în planurile celor pe care la un moment dat îi considerai prieteni. Dar să îți spun un secret – cine îți merită prietenia va ști să te aprecieze.

Fii tu!

Indiferent de cât de greu îți va fi continuă să fii tu! Pentru că nimic din lumea asta mare nu poate să te transforme dacă tu nu vrei să te transformi. Păstrează-ți sufletul bun și inima caldă, oricât de multe dezamăgiri vei avea! Și oricât de multe obstacole va trebui să treci. Știu că este greu să răspunzi la rău cu bine. Dar încearcă o dată și după povestește-mi ce sentimente ai trăit.

Atunci când simți că ai ajuns jos, uită-te la cei mai puțini norocoși ca tine. Și vei vedea că ai destule motive să mulțumești și să continui să fii tu însuți. Când simți că lucrurile nu îți ies așa cum vrei tu, ia-ți o pauză. Ai voie și tu să respiri. Rău poate fi oricine, bun doar omul cu adevărat puternic.

Oricăt de grea este viața, oricâte obstacole vei avea și prin oricâte dezamăgiri vei trece, mergi mai departe! Ridică-te, nu renunța și fii mereu același tu – cu sufletul bun și inima caldă!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.