Romania sub zapada

In ultima perioada am ramas introienit, iar blogul meu a avut de suferit. Fie din pana de idei, fie din lipsa de timp, zilele au trecut fara ca blogul meu sa mai inregistreze o postare. Dar lasand gluma la o parte, ce se intampla zilele acestea cu vremea din Romania ar trebui sa ne dea de gandit. Si nu ar trebui sa mai gandim superficial din confortul plapumei noastre calde, ci sa gandim cu inima si sa gasim o modalitate de ai ajuta pe cei napastuiti in aceasta perioada.

Nu e usor sa mergi prin zapada din Iasi, dar oare cum ar fi sa traiti acoperiti de zapada si sa nu stii daca maine va mai fi o noua zi pentru tine. Ti se rupe inima cand vezi oameni batrani,care au vazut multe pana acum, cum plang si spun ca asa ceva nu au mai vazut. Cum poate un om de 80 de ani sa deszapezeasca muntele de zapada din ograda lui de unul singur? Intr-o tara ca a noastra romanii nu mai sunt romani. Nu exista spiritul de sacrificiu pentru cel de langa tine – in zilele acestea doar o mana de oameni au incercat sa se mobilizeze si sa le dea o mana de ajutor sinistratilor. Si cand te gandesti ca in TOP 500 Miliardari sunt destui oameni care sa poata face un bine acum…..

Vazand imaginile din zilele acestea nu poti sa nu te intrebi cat de jos a ajuns degradarea noastra ca neam. Romanii au ajuns sa fie slugile alcoolului, si nici iminenta pericolului pentru propria viata nu le desteapta simturile aburite. Cum poti sa stai si sa astepti ajutor de la altii cand propria ta casa, propria ta agoniseala se afla sub zapada. Mi se pare infiorator ca tu om in putere sa lasi soarta mamei sau a tatalui in mainil jandarmilor si tu sa te las in mana alcoolului.

As incerca sa lansez o minicampanie de ajutorare a celor sinistrati. Dar cum eu unul nu am expunerea prietenei mele Anda, ii lansez ei aceasta provocare. Poate ca acum nu e vorba de cazuri dramatice de copii suferinzi, dar cei sinistrati sunt acum fara nici un ajutor. Nu ne putem noi mobiliza si sa strangem cate ceva de ale gurii pentru bietii bunici si oameni sinistrati?

Daca este cineva care sa adere la aceasta mini-campanie astept un semnal. Nici nu stim cand o fapta buna facuta astazi se poate intoarce in zilele urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.