România ţara violenţei

În utlimul timp asistăm la o serie de violenţe fără precedent. Nu trece zi fără să auzim de neînţelegeri în trafic rezolvate prin bătăi cu pistoale şi săbii. De asemenea peste tot auzim de persoane care îşi omoară prin diferite metode persoanele dragi, urmând ca apoi să se sinucidă.

Parcă pluteşte o stare de tensiune, o stare de presiune care nu prevesteşte nimic bun. Dacă mergi pe stradă observi în ce hal a decăzut societatea românească – ca urmare a situaţiei economice am putea spune, dar cred că e vorba mai degrabă de lipsa de educaţie.

Trăim în teroare şi orice deplasare în exteriorul casei reprezintă o încercare temerară de a ajunge teafăr înapoi. Poliţia este din ce în ce mai absentă din societate, iar persoanele certate cu legea şi nu numai caută să îşi facă singuri dreptate – dreptatea lor. Nu poţi să nu te gândeşti că uşor-uşor România se transformă într-o societate anarhică.

Nu m-ar mira ca într-o perioadă scurtă de timp să asistăm la violenţe extreme ca cele petrecute în Londra. La ora actuală violenţele se petrec singular în diverse situaţii tensionate, dar dacă tensiunea generată de guvernanţi se va menţine, mi-e frică că violenţele se vor transfera la nivel de societate la un număr din ce în ce mai mare de persoane.

Dacă ai curajul să îţi exprimi punctul de vedere într-un mijloc de transport în care s-a urcat un grup gălăgios, rişti să fii luat la bătaie. În plus conştiinţa şi solidaritatea noastră a românilor în general sunt adormite demult. Nu mai vezi oamenii să se apere unul pe altul în faţa hoţilor din tramvaie prinşi cu mâinile în buzunarele altora, nu mai vezi români care să sară în ajutorul celui aflat în greutate.

Societatea românească e adormită şi nu reacţionează la nici un pericol fie extern, fie intern. Laşitatea e un cuvânt general acum în România – de ce să mă bag dacă nu e treaba mea, am şi aşa destul de multe probleme. Umanitatea noastră e plecată peste hotare în căutarea lumii pierdute.

Acum îmi vine în minte melodia celor de la Morometzii – România trezeşte-te http://youtu.be/WbQ5oTOxCNY , pe care vă las să îl reascultaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.