Traian Basescu si poporul din perspectiva unui tanar

Nu am mai scris de ceva timp, asta poate si din cauza faptului ca uneori m-am intrebat daca mai are rost. Daca mai are rost sa te lupti, chiar si in online pentru o Romania, asa cum ne-o dorim toti. Si asta pentru ca am vazut un presedinte, care nu are constiinta realului. Un presedinte care nu va mai fi niciodata al romanilor, un om al carui ego este cu mult mai puternic decat simtul realitatii.

Contactul cu poporul a fost pierdut din 2010, dar doar acum, cand lumea a inceput sa iasa in strada, Traian Basescu a descoperit lucrul acesta. In momentul alegerilor presedentiale am facut prostia sa imi dau cu parearea la aflarea vestilor. Am spus doar ca ne indreptam spre un regim dictatorial si catre saracie. Nu sunt un foarte mare analist politic, nici macar un om implicat in politica, dar era limpede ca Traian Basescu nu mai reprezenta poporul.

Tot ce a urmat dupa alegerile prezidentiale au confirmat ce am spus in 2009. Dar nu mi-am putut imagina ca in 2012 Traian Basescu pierde simtul cu realitatea – cum poti sa spui ca Romania va avea una din cele mai mari cresteri economice din UE, cand Banca Central Europeana a revizuit cresterea economica a Romaniei in sens negativ? Cum poti sa spui ca stii ce ai de facut, ca vei crea locuri de munca, cand timp de 4 ani nu ai facut altceva decat sa dai in cap firmelor? Cum poti sa spui ca Romania primeste laude din occident, cand tu presedinte al unei tari esti tratat la diverse de premierul Italiei si de presedintele Frantei? Cum poti sa te lauzi ca ai luptat cu nesimtita criza, cand nu ai facut decat sa tai din salarii, din indemnizatiile de crestere a copiilor, dar ai marit cheltuielile bugetare (ce folos are dotarea Jandarmeriei cu 5 milioane de gloante de razboi pe tim de pace)?

Si totusi ni se cere sa fim uniti si ni se spune ca doar impreuna vom depasi criza. Dar domnule Traian Basescu, dumneavoastra ati fost solidar cu mine in momentul in care ma scotoceam prin buzunare sa gasesc banii sa imi platesc ratele. Ati fost alaturi de mine cand timp de 1 an de zile am fost somer si asteptam un copil? Ati avut un dialog cu cei tineri sa le spuneti de ce nu pot ramane in tara pentru un viitor mai bun? Ati fost alaturi de familiile care si-au lasat copii acasa in grija bunicilor si au plecat pentru a castiga o paine alba in strainatate? Si oare domnule presedinte ati fost pus in situatia in care sa nu mancati dumneavoastra pentru a avea copii cu ce sa se sature?

Pentru mine, unul din copii care in 89 au prin Revolutia imi este clar, ca acum e mai rau decat la caderea dictatorului. Atunci lumea avea ratie la mancare, dar totusi erau siguri ca la o perioada de timp vor manca o bucata de paine calda si de carne – acum toate acestea stau in vitrine si noi romanii ne saturam doar privindu-le. Inainte tinerii aveau oportunitati de angajare, acum pleaca peste hotare – si tot noi ne plangem ca populatia a imbatranit. Inainte se nasteau mai multi copii, pentru ca se oferea sprijin celor care ii doreau, acum ati decis reducerea indemnizatiilor de crestere a copiilor motivand ca e criza. Cand ati facut toate acestea v-ati gandit la popor si ca ii reprezentati.

Veti da vina pe Guvern si pe premier, dar oare nu dumneavoastra “consiliati” toate institutiile statului. Cat de lipsit de contactul realitatii puteti fi cand spuneti ca Romania a iesit din recesiune – sper ca nu am iesit ca si in 2010 :).

Ca sa puteti sa va schimbati discursul ar trebui sa incercati sa traiti cu un salar de 1000 – 1500 ron si sa vedeti daca puteti sa gestionati toate cheltuielile. Doar atunci poporul v-ar simti ca fiind de-al lor. Doar atunci ati avea legitimitatea de a va numi presedintele romanilor. Ati fost votat de un numar mare de romani (reali sau fictivi) dar acum nu ne mai reprezentati. Asa ca domnule presedinte Traian Basescu va rugam sa aveti demnitate de a oferi cea mai buna solutie – luati o pauza din a ne insulta inteligenta si mergeti in concediu de odihna pentru o perioada nederminata. Poporul se poate descurca si fara prezenta dumneavoastra.

Iar pentru cei care il sprijina pe presedinte – voi chiar TRAITI BINE? Oferiti-ne si noua secretul unui trai mai bun, pentru noi cei lenesi si viermi care nu stim decat sa cerem si sa nu muncim. Asta si pentru ca nu ni se ofera sansa de a munci………….

Poporul a fost incercat de foarte multe ori de-a lungul timpului, dar a trecut peste. Poporul este cel care poate pune un presedinte prin vot direct, dar tot el poate sa schimbe puterea. Daca aveti un pic de demnitate lasati carma corabiei pe mainile unui capitan priceput in carmuirea navei pe timpuri de criza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.