Viața așa cum este ea

Viata asa cum este ea poate fi frumoasă dacă știi cum să iei lucrurile și întâmplările ce apar în fiecare zi pe care o trăiești. Oamenii pot fi frumoși dacă știi să privești partea bună a fiecăruia dintre ei. Întâmplările pe care le trăiești zilnic sunt pline de învățăminte dacă știi să iei partea pozitivă a lor. Da, poate că de cele mai multe ori, viața nu este așa cum ne-o imaginam noi, atunci când eram la început de drum. Dar, ea este frumoasă cu tot ceea ce se întâmplă. Chiar dacă uneori soarele dispare de pe strada noastră, de fiecare dată, după perioade negre, vin și clipele frumoase, în care putem zâmbi.

Viata asa cum este ea

Am întâlnit de multe ori oameni cărora viața le-a dat multe încercări și care, contrar așteptărilor mele, erau cei mai optimiști indivizi din câți am cunoscut. Oameni pentru care încercările nu au fost altceva decât o punte pe care au folosit-o să treacă prăpastia din viața lor. De cele mai multe ori, de la genul acesta de oameni poți învăța cum să nu te dai bătut, cum să iei lucrurile astfel încât să le transformi în favoarea ta. Sunt acei oameni pentru care viața este frumoasă chiar dacă au fost loviți din toate colțurile și au trebuit să se ridice de nenumărate ori de unde au căzut.

În viață pot apărea și situații neplăcute cum ar fi un divorț, atunci când nimeni și nimic nu ți-ar fi dat de gândit. Dar chiar dacă este un sfârșit acum, el poate totuși să fie un alt început. Fie un alt început de relație, fie un alt început în definirea ta ca om. În viață pot apărea și pierderi de oameni dragi, pe care Dumnezeu îi cheamă la ei. Dar, chiar dacă durerea pierderii este mare, momentele acestea pot fi un mod prin care să prețuim noi mai mult viața. Și nu în cele din urmă pot fi momentele care să ne întoarcă spre rugă pentru sufletele celor dragi nouă. În viață pot apărea dușmani din toate părțile, care să te atace când dai dovadă de slăbiciuni. Dar, dacă la rău răspundeți cu bine veți vedea că dușmanii voștri se vor transforma în oameni care vă apreciază.

Cu alte cuvinte, viața de multe ori ne dă șuturi pe care dacă nu știm cum să le amortizăm, ne putem simți nefericiți, neîmpliniți. Dar sunt sigur că fiecare dintre noi, dacă ar trage linie în acest moment, ar ajunge la concluzia că viața ne-a oferit de mai multe ori ocazia să fim fericiți, decât nefericiți. Probabil că natura noastră umană caută să fie mângâiată atunci când suferă. Și totuși dacă am fi sinceri cu noi, am vedea că viața noastră este bună. La un moment dat o persoană dragă mie mi-a spus că dacă vrei să fii nefericit, te uiți la viața celor mai fericiți ca tine, dar dacă vrei să fii fericit uită-te la oameni mai puțin fericiți ca și tine.

Viața trece la fel pentru fiecare dintre noi. De noi depinde dacă la finalul vieții vom putea fi considerați oameni fericiți sau nefericiți. Și de cum ne petrecem fiecare clipă din viață – plângându-ne sau luptând pentru fericirea noastră. Am mai spus-o și o mai spun de câte ori va trebui – fericirea fiecăruia dintre noi va apărea atunci când vom fi împăcați cu noi. Și vom lua lucrurile așa cum vin ele, cu bune și cu rele. Pentru că, oricât de mult ne-am agita noi, ce este de întâmplat se întâmplă. Oricât ne-am revolta noi și am căuta să găsim vinovați pentru ceea ce ni se întâmplă.

Nu știu dacă v-ați gândit vreodată, de ce atunci când vine un bebeluș pe lume, toți oamenii sunt fericiți și bucuroși, iar când cineva pleacă din lume, indiferent de vârsta lui, toți oamenii dragi, încep să plângă și să trăiască o dramă? Dacă viața este așa de nedreaptă și de nefericită, de ce suntem bucuroși când ni se naște un copil? Dacă viața este plină de greutăți, putem să luăm exemplu de la copii, care indiferent de situația neplăcută în care se află, vor găsi întotdeauna o soluție prin joacă.

Poate că dacă ne-am trăi viața cu gândul că ziua de astăzi este ultima din viața noastră, în fiecare zi, am reuși să vedem tot ce este mai frumos în ea. Nu am mai avea timp de lucrurile triste și de întâmplările negative. Sau nu le-am mai băga în seamă. Ar veni, le-am lua după cum vin și ne-am trăi viața cu zâmbetul pe buze. Pentru că amintirea pe care vrem să o lăsăm oamenilor de lângă noi, trebuie să fie o amintire plăcută, al unui om cu zâmbetul pe buze, care a ales să ia viața așa cum este ea. Cu bune și cu rele. Ca și vremea de afară – cu momente mohorâte și ploioase, dar si cu momente însorite, calde și pline de vioiciune.

Nu uitați că John Maxwell avea o vorbă: ” Trebuie să reții că tot ceea ce se întâmplă înăuntrul tău este mult mai important decât ceea ce se întâmplă în exteriorul tău”. Și de cele mai multe ori ” viața nu are subtitrare, ori o înțelegi, ori nu” – Wolf Wildfire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.