x – Luke Skywalker și Asus Transformer
Mulți dintre noi, au crescut cu filmul “Războiul Stelelor”, iar alții, la fel de mulți ca primii, au crescut cu seriile următoare. Ceea ce pentru unii dintre noi, părea atunci că este de domeniul fantasticului, acum este aproape realizabil – călătoriile în spațiu nu mai sunt o noutate – acum se pun bazele concediilor petrecute pe lună. Urmărind filmul, ai senzația de multe ori că faci parte din acțiune și ca Luke Skywalker vorbește cu tine. Dar oare cum ar fi arătat “Războiul Stelelor” cu Asus Transformer ca armă letală a lui Luke Skywalker. Oare cum decurgea acțiunea cărții și filmului, dacă pe lângă R2-D2 subordonalul și C3PO, Luke avea și tableta Asus Transformer în ajutor. Poate nu diferea cu mult finalul, dar cu siguranță că Asus Transformer îi dădea o pată de culoare.

Voi încerca să fac o readaptare a unei secvențe din Războiul Stelelor – Imperiul Contraatacă, unde voi plasa tableta Asus Transformer în ajutorul cel mai de încredere al lui Luke Skywalker. Mai jos dau curs imaginației și las scrisul să curgă:

Asta zic şi eu frig!Vocea lui Luke Skywalker sparse tăcerea pentru prima dată de când băiatul părăsise, cu câteva ore în urmă, noua bază a Alianței Rebelilor. Luke călărea untauntaun, singura ființă vie în afară de el cât puteai vedea cu ochii pe acea planetă pustie, iar la cingătoare avea atașat tableta Asus Transformer, singurul ajutor de nădejde în acea pustietate. Se simțea obosit și singur, dar frumusețea tabletei Asus Transformer, design-ul ei și atingerea ei catifelată, îl făceau să tresară ca la prezența unei persoane în preajma sa. Știa că va avea nevoie de o sursă de informații și de o modalitate de a lua legătura cu ceilalți membri ai Alianței, iar autonomia de peste 9 ore și jumătate îi dădea siguranța că nu este singur pe ținuturile albe ale planetei Hoth. Era fericit că putea stoca informațiile despre noua lor casă – indiferent de cât de multe informații avea de strâns, cei 32 GB de stocare îi erau suficienți. Cu toții se întorceau la bază cu un sentiment de linişte amestecat cu singurătate. Nu aflaseră nimic care să le contrazică descoperirile anterioare, conform cărora nu existau forme de viață inteligente pe această planetă înghețată. Un colț al gurii i se ridică a zâmbet în timp ce încerca să-și amintească de cercetătorii oficiali aflați în serviciul guvernului imperial. Cu toții suferiseră eșecuri usturătoare în căutarea de informații esențiale despre această planetă – nimic și nimeni nu le perturbaseră vizita. Era sigur că camera video de 5 megapixeli, aflată pe partea dorsală a tabletei, va înregistra cu lux de amănunte, fiecare colț al acestei planete, mai ales că are o rezoluție puternică și focusul variabil.

Era tentat să se întoarcă la bază puțin mai devreme decât normal, dar era pe deplin conștient de importanța misiunii sale, de a stabili cu certitudine că rebelii erau singuri pe Hoth. Tableta  Asus Transformer vibra – camera de 1,2 megapixeli detectase urme de mișcare. Oricât de agil era și oricât de atent privea în zare, fără sistemul Android 3.2 Honeycomb de operare a tabletei, nu reușea să vadă obiectul ce străbătu ca un fulger cerul, lăsând în spate o dâră de fum, în timp ce cobora spre orizontul încețoșat. Luke întinse cu repeziciune măna spre tastatura QWERTY și dădu zoom spre locul în care știa că a căzut obiectul.  Ceea ce văzuse putea fi de fabricație umană, poate chiar lansat de Imperiu. Tânărul comandant, cu ajutoul procesorului NVidia Tegra 2, Dual Core 1Ghz, urmări traiectoria și privi cu atenție când acesta se prăbuși pe solul alb.

O umbră se înălță deasupra lui, la peste un metru și jumătate înălțime. Luke se întoarse și i se păru deodată că solul însuși căpătase viața. O nămilă cu blana albă,camuflată perfect față de movilele de zăpadă, se aruncă sălbatic asupra sa. Arma lui era inutilă, deja creatura îi luase urma, iar focurile de armă treceau prin ea. Cuprins de frică Luke se adăposti în peștera pe care i-o semnalase tableta Asus Transformer la 1 km depărtare. Aici, înfrigurat căută prin bazele de date din memoria de 1Gb de ram informații despre creatura ce îl urmărea. Pe ecranul IPS Led 10.1 inch , 1280×800 pixeli îi apăru poza creaturii. Se pare că cineva din Alianța Rebelilor se mai întâlnise cu ea și lăsase informațiile stocate pe tableta Asus. Placa video nVidia Ge Force GPU arata în detaliu fiecare punct nevralgic al creaturii – era surprins de cât de ușor poate fi învinsă creatura. Datorită plăcii de rețea WiFi 802.11 b/g/n și a bluetooth-ului 2.1+EDR, reuși să ia legătura cu baza și transmisese toate informațiile în timp util, despre ciudata creatură, precum și modalitățile de a o învinge. 

Își adusese aminte că tableta avea un Card Reader 1xHDMI, iar mama sa îi lăsase un card cu informații despre toate creaturile întâlnite până acum. Cu înfrigurare accesase informațiile și văzu că este o creatură creată de tatăl său, special concepută pentru distrugerea cavalerilor Jedi și a Alianței Rebelilor. Găsise și modalitatea de a o învinge – creatura era distructibilă la contactul cu tehnologia de înaltă performanță – un simplu contact cu tableta Asus Transformer era de ajuns pentru eliminarea pericolului.

Greutatea lui Asus Transformer de 620 grame îi permise să arunce tableta înspre creatură, care curioasă o luă și începu să tasteze pe tastatura Qwerty cu touchpad și un lucru neașteptat se întâmplase – creatura fu absorbită de tableta Asus Transformer cum o navă este absorbită de o gaură neagră. Feiricit Luke luă tableta și se întoarse istovit în baza Alianței Rebelilor, unde a fost primit ca un erou – viitorul Alianței Rebelilor pe insula Hoth era asigurat. Asus Transformer îi asigurase victoria.

Aceasta este postarea pentru etapa a X a a concursului Superblog 2011. Iar sloganul meu pentru această etapă este: Asus Transformer – transformă viitorul.

Pentru încercarea de a obține și extra punctele: Dacă vorbim de tabletă în sensul strict al cuvântului, putem spune că prima scriere despre tableta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.