Alerg pentru…….. autism

Când stai în spatele unui laptop/calculator și citești poveștile de viață ale mamelor de copii ce suferă de autism, spui  că tu nu vei avea ghinionul acesta. Ești chiar așa de sigur? Sigur nu vrei să cunoști cum se desfășoară o zi din viața unui copil cu spectru autist? Cred că știu răspunsul – acel răspuns l-am avut și eu. Asta până când, fără să vreau am intrat în contact cu lumea dură, din spatele recuperării unui copil cu autism. Da, ei pot fi recuperați, chiar dacă pentru noi, oamenii ”normali” sunt niște ciudați. Alerg pentru autism este un proiect ce vrea să conștientizeze ieșenii despre prezența copiilor în viața noastră.

Alerg pentru autism

Iar părinții lor se feresc să recunoască că au o problemă. Pentru că societatea noastră pune etichete, etichete ce nu țin cont de circumstanțe. Vă spuneam că până acum un an, nu știam mare lucru despre autism, dar soarta a făcut ca o persoană cunoscută mie să aibă nenorocul să se înhame la procesul de recuperare al propriului copil. A trecut prin suișuri și coborâșuri, a plâns, a râs, s-a bucurat la cele mai mici rezultate. A dus o muncă titanică și astăzi se văd rezultatele – copilul se apropie foarte mult de un copil normal. Dar, doar persoana cunoscută mie știe prin ce eforturi a trecut, știe câte sacrficii a făcut. Dar ca ea, sunt foarte puține persoane în Iași. Cei mai mulți părinți, ce au copii cu autism, se feresc de ochii lumii, refuză realitatea și pierd vremea de recuperare.

M-a bucurat când, am aflat că în Iași va avea loc un eveniment dedicat exclusiv copiilor cu autism – Maratonul – alerg pentru…., organizat de cei de la Rotaract Iași și Surâsul Albastru, pe  24 august. E un eveniment sportiv, prin care se dorește realizarea unei locații dedicate tratării și sprijinirii copiilor cu autism și părinților acestora. La maraton sunteți așteptați și voi, cei care doresc să dea o mână de ajutor și pentru care soarta unor micuți, ce nu au avut norocul să se nască ca noi toți nu vă este indiferentă.

Punctul de plecare al maratonului va fi de la Ciric și se va alerga pe traseul Ciric – Moara de Vânt, Podu de Fier, Bld. Tudor Vladimirescu, Bld. Mageron, Podu Ros, Palas – Finish. E un traseu accesibil pentru toți, iar dacă aveți 16 ani împliniți sunteți așteptați în intervalul 10-24 august la centrele info din Palas Mall, să vă înscrieți. Iar dacă sunteți mai comozi și nu vreți să vă deplasați, vă veți putea înscrie și online – trebuie să urmăriți https://www.facebook.com/AlergPentru

Taxa de participare de 20 ron nu este un capăt de țară. Renunțați pentru o zi la pachetul de țigări și la suc și faceți o faptă bună. Copiii cu autism chiar au nevoie de ajutorul nostru. Haideți să încercăm să pătrundem în lumea lor. Sunt sigur că este cu mult mai frumoasă decât lumea noastră.

Maratonul  – alerg pentru….. 24 AUGUST, ORA 10, Start – Ciric. Dăm startul către o lume normală?

 

Pe câți dintre voi mă bazez la evenimentul acesta?

5 comentarii pentru articolul “Alerg pentru…….. autism

  1. 6 Km, un mizilic….ii mananc pe paine si eu, care am 3 tone……..superba initiativa…..te iubim Ioana, cu adevarat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.