Dan Puric – apostolul romanilor

Pana in aceasta seara am auzit de Dan Puric, dar nu am avut ocazia sa il vad la o emisiune TV. Am ramas surprins de simplitatea de care da dovada atunci cand vrea sa imprime o idee in inimile noastre, ale romanilor. Intr-o perioada in care noi romanii suntem preocupati pentru lupta de supravietuire, o lupta animalica de altfel, Dan Puric ne spune ca putem trai si altfel – impacati cu Dumnezeu si cu istoria noastra frumoasa.

Acum cand toti romanii cauta modalitati de a trai confortabil, Dan Puric lanseaza multe teme de gandire – de la rememorarea martirilor romani, care au luptat pentru dreptate si pentru credinta strabuna, pana la razboiul declarat impotriva prostului gust promovat de mai toate canalele tv. Intr-o perioada in care natia romana si-a pierdut identitatea si crezul national, vine omul Dan Puric care ne arata ca inca mai sunt romani adevarati, ce au curajul sa iasa in fata.

Poporul roman a fost greu incercat, de la cotropirile turcesti si pana astazi, dar si-a pastrat liniile directoare – nimeni si nimic nu a putut sa ne anihileze ca natie. Ce uitam noi, poporul roman, iar Dan Puric ne aduce aminte, este ca suntem o natie iubita de Dumnezeu si ca nu am rezistat decat datorita credintei si oamenilor care s-au sacrificat pentru tara.

Cand stai si te uiti la Dan Puric nu poti sa nu remarci timiditatea si sfiala specifica unui calugar adevarat – luptator inversunat pentru credinta si dreptate. In seara asta am vazut un om care a avut curajul sa vorbeasca despre planurile diabolice pe care “securitatea” le mai are cu noi oamenii la nivel national, a avut demnitatea sa traga un semnal de alarma poporului roman, pentru ca acesta sa se trezeasca din apatie.

Am mai spus-o de mai multe ori ca lumea la nivel mondial este controlata de o mana de indivizi carora le place sa detina puterea, dar astazi, desi Dan Puric nu a mentionat clar lucrul asta, mi-a fost clar ca am avut dreptate. Nu trebuie decat sa deschidem ochii si sa vedem ce se incearca – nu stiu cati dintre voi ati avut curiozitatea sa va intrebati de ce poporul roman este cel mai injurat popor din Europa. De ce se vad doar cetatenii etnici romani cand cele mai mari delicte sunt facute de alte natii? Sau de ce ungurii cauta sa cotropeasca Harghita si Covasna? Poate pentru unele popoare suntem un ghimpe ortodox care rezista de mii de ani pe aceleasi locuri, indiferent de uraganele care au trecut peste noi.

Romania este o tara speciala, iar frumusetea ei este cu atat mai mare cu cat injuriile la adresa ei sporesc. Si Romania va trai cat inca mai sunt apostoli care sa vorbeasca despre existenta lui Dumnezeu, despre dreptate si care sa ii adreseze un cuvant de imbarbatare atunci cand are nevoie. Iar pentru mine, in aceasta seara Dan Puric a fost un adevarat apostol contemporan al romanilor. Cu el Romania este mai puternica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.