Oameni frumoși ai Iașului episodul 18

Oameni frumoși ai Iașului episodul 18. Este zi de miercuri prilej de a mai scrie despre ei, despre oamenii frumoși pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții mele. Simt nevoia să mă repet – mai ales pentru cei care intră pentru prima dată pe articolele mele despre oameni frumoși ai Iașului – ceea ce scriu vine din experiența personală pe care am avut-o cu acești oameni. Îmi puteți da dreptate, cum la fel de bine puteți să nu fiți de acord cu mine. Dar, scriu despre ei pentru că m-am săturat de oamenii care ies în față deși nu au pe ce se baza în afara tupeului, iar oamenii frumoși au bunul simț de a face în tăcere lucruri frumoase. Sunt sigur că sunt mult mai mulți oameni frumoși, dar nu am ajuns eu încă să îi cunosc pe toți.

Oameni frumoși ai Iașului episodul 18

Omul despre care voi scrie astăzi este unul dintre acei oameni pe care îl caracterizează profesionalismul, dar și bucuria de a face lucrurile din plăcere. Am interacționat de multe ori prin natura joburilor noastre. Dar, ceea ce m-a frapat la omul de astăzi, a fost calmul permanent pe care îl are. Indiferent de situațiile prin care trece, nu lasă să se vadă nici cea mai mică pierdere a calmului. Și sunt sigur că a avut situații în care i-a fost greu să își păstreze calmul. Cu toate acestea a mers mai departe, indiferent de situațiile prin care a trecut.

Este unul dintre oamenii care ajută în tăcere. Sau mai bine zis nu se afișează cu ajutorul pe care îl oferă unora sau altora. Chiar dacă este direct implicat în salvarea copilașilor mai puțin norocoși, pe care viața i-a pus la încercare încă din copilărie. Îi place să se implice în cauze sociale, dar foarte puțină lume știe despre acest hobby al omului de astăzi. Personal, nu știu când mai are timp să facă toate aceste lucruri. Reușește să fie echilibrată în tot ceea ce face. Zi de zi. Este acel tip de om care are un bun-simț ieșit din comun. Nici dacă are dreptate să pună punctul pe i, nu o face fără diplomație.

Pe omul de astăzi l-am cunoscut prin natura jobului. Chiar dacă la prima întâlnire se vedea că nu stăpânesc toți termenii produsului despre care discutam, a avut răbdare. Cu toate că avea ani de experiență în spate în care a cunoscut mulți ”vânzători” a avut calmul de a mă asculta până la capăt. Sunt sigur că dacă eram în locul omului de astăzi, mă ridicăm de la discuție după primele 5 minute. Dar, poate că asta îl diferențiază de ceilalți oameni – calmul și răbdarea de a asculta pe celălalt. Știți cât de rari sunt astfel de oameni în ziua de astăzi, când toți caută să își spună păsul?

Omul frumos al Iașului despre care scriu astăzi este Loredana Manea. Unul dintre acei oameni pe care e bine să îi întâlnești cel puțin odată în viață. Pentru a avea ocazia să poți ”fura” din calmul ei, din bucuria de a face lucrurile să se miște, din modestia ei. Indiferent de câte reușite are nu am văzut să se laude cu ele. Probabil că pentru sufletul ei este de ajuns să știe că a reușit să își pună amprenta și să miște lucrurile. Deși căutarea celor mai bune soluții necesită multă energie investită, pe Loredana nu am văzut-o să obosească în rezolvarea problemelor. De orice fel ar fi ele.

Spuneam în începutul articolului că pe Loredana o caracterizează profesionalismul. Și dacă vreți profesionalismul ei vine și din responsabilitatea pe care și-o asumă. Știe că atunci când te implici oamenii își pun speranțe în tine și în soluțiile pe care le poți oferi. În așa fel încât să își rezolve problemele. Responsabilitatea, profesionalismul, calmul și bucuria de a face lucrurile să se întâmple sunt câteva dintre calitățile pe care le-am văzut eu la Loredana. Cu siguranță că sunt mult mai multe calități, dar acestea le-am văzut eu prin natura interacțiunii mele profesionale cu Loredana.

De felul meu nu sunt genul de om care să fiu ușor de impresionat. Dar, Loredana ca de altfel toți oamenii despre care am scris și voi mai scrie, merită să se scrie despre ei. Pentru că este acel gen de om pe care e bine să îl ai în lista de cunoscuți-prieteni în anumite momente ale urcușului tău profesional. Este un om model de la care, dacă știi să îl citești, poți învăța multe lucruri care să te ajute pe viitor.

Felicitări Loredana pentru că știi să te uiți înapoi și ca laurii succesului nu te-au făcut să uiți de unde ai plecat. Și cât de greu ai ajuns aici. Felicitări pentru că știi să și oferi celor mai puțin norocoși din ceea ce ție ți-a dat viața. Dacă toți oamenii din Iași ar fi la fel de implicați în proiectele pe care le au, poate că orașul ăsta ar fi mult mai sus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.