Ouăle se întorc

Ouăle se întorc ciclic în viața românilor. După Adrian Năstase care ne sfătuia să îi numărăm ouăle, iată că acum vine Varujan și ne spune că ar trebui impozitate ouăle producție proprie. Dacă nu ar fi situația economică din România în stadiul în care este, mai că ar fi o comedie de excepție. Din prea multă plictiseală, din prea mult timp liber, oamenii politici ai României spun lucruri trăznite. Pentru că din ce în ce mai des arată că mentalitatea lor este apropiată de a unor copii. La ce declarații negândite dau, te fac să întrebi cum de au ajuns să conducă o țară.

Ouăle se întorc

S-a găsit sursa evaziunii fiscale din România – ouăle găinilor pe care le ai în curte. Și toate lucrurile pe care le faci de unul singur în casă, sau pe lângă casă. În ritmul acesta, politrucilor le va veni ideea de a impozita aerul, apa, timpul. Pentru că și acestea produc PIB indirect și nu sunt impozitate. De doare capul doar când îți dai seama că ai ghinionul să fii condus de oameni, cel puțin fără experiență. De suflet ce să mai vorbim. Sunt doar oameni puși pe căpătuială și îi doare în partea din dos de toți ceilalți. Românii obișnuiți sunt priviți doar ca potențiali contribuabili la impozitele statului. În România a devenit mult prea scump să trăiești. Dar nici să mori nu prea îți dă mâna.

Am ajuns să trăim într-o țară condusă de un Prim-ministru marionetă, aflat la cheremul unui mustăcios. Sunt zile în care, din disperare, oamenii politici certifică legăturile cu lumea interlopă. Și nici viitorul nu este unul strălucit  – dacă ținem cont de faptul că Ministrul Educației nu este în stare să fie coerent în declarații. Face gafe peste gafe cu o nonșalanță care te face să îți pui întrebarea legitimă, dacă gândește când vorbește. Cu un om politic care declară că benzina nu s-a scumpit, că plinul se face tot de aceeași sumă ca și până acum, ai senzația că sunt rupți de realitate. Dacă omul alimenta de 50 de lei și acum alimentează tot de 50 de lei. De aici se vede infatuarea cu care suntem tratați de acești oameni care se cred zeii României. Din păcate nu sunt decât zeii prostiei.

Dar să revenim la ouă și la săracele găini care falimentează țara asta. În condițiile în care ieri s-a surpat mina din Lupeni și un miner a murit din păcate, problema unor oameni politici vine de la ouă. În condițiile în care în anumite zone ale economiei încă nu se taie facturi, banii lipsesc din vina ouțelor din gospodării. În România ouăle sunt de vină că autostrăzile se surpă, ele sunt de vină și că fondurile europene nu sunt absorbite la un nivel care să ne permită dezvoltarea. Din păcate în scurt timp se va ajunge și la concluzia că ouăle sunt răspunzătoare și de lipsa banilor din piață. Și de creșterea ROBOR, și de creșterea cursului euro. De tot ce se întâmplă rău în România, ouăle sunt de vină.

Au mai scris și colegi de ai mei bloggeri ieșeni despre inepția de ieri. Dar, oricât de mulți am semnaliza că nu e normal, nu se va schimba nimic. Atât timp cât acei oameni politici nu sunt taxați la vot pentru acțiunile lor, nu se va schimba nimic. Oricât de revoltați vom fi pe ouăle lor politicienii vor crede că au dreptate dacă nu sunt pedepsiți. Din păcate România este într-o stare de amorțire și parcă nimic nu ne mai poate scoate din case. Nu îndemn la revoltă, dar atât timp când oamenii din vârful țării nu sunt responsabili, trebuiesc aduși la realitate.

Pentru că din birourile lor România se vede foarte frumos. În timp ce în stradă sunt bătrâni care caută să reziste vânzând verdețuri, ei se alintă cu bani enorm de mulți. În timp ce încă sunt oameni care nu au bani să își plătească facturile, ei merg în vacanțe scumpe. În timp ce în privat se muncește pe rupte pentru un salariu care să îți asigure subzistența, ei dorm în Parlament și în Guvern. În timp ce majoritatea oamenilor de rând caută să găsească soluții pentru ziua de mâine, ei nu știu cum să mai tragă bani din orice. Asta este România zilelor noastre, o țară care parcă nu reușește să se trezească din amorțire. O țară care parcă și-a pierdut busola și care încearcă să nu se scufunde cu tot cu oameni. Și asta pentru că în fruntea țării nu sunt oameni competenți. Cel puțin nu cei din față.

Ouăle vor rămâne în amintirea noastră colectivă – întâi am fost îndemnați să le numărăm, acum să le impozităm. Cumva are logică. Dacă nu știm numărul real al ouălelor nu putem ști cât s-ar strânge la bugetul statului. Pentru că din păcate problemele reale ale economiei românești și ale României în general nu interesează pe nimeni din factorii de decizie. La modul real. Aș vrea să văd și eu acțiuni care să fie direcționate înspre beneficiul românului de rând. Care să îl ajute să trăiască mai bine și care să nu-l mai facă să își dorească să emigreze.

Despre ouă și economie puteți citi și la Anda, o părere un pic mai altfel :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.