Romanii sunt oameni buni

Nu stiu cati dintre voi ati avut momente de gandire la ce a insemnat Romania si poporul roman si la ce mai inseamna acum. Istoria nu ne-a fost prietena si prin aceste meleaguri s-au perindat natii cotropitoare ce au stirbit din nationalismul nostru, dar oricat de nedreapta a fost istoria cu noi nu ne-am pierdut omenia si bunatatea.

Nu inteleg de ce se duce o campanie sustinuta de tarile occidentale la adresa romanilor, mai bine spus se cauta denigrarea natiei noastre. Oare faptele antisociale petrecute in Europa au la origini persoane din Romania? Oare cineva din minunatele tari vestice, a avut bunavointa sa vina sa ne cunoasca tara si oamenii de aici? Oare noi romanii chiar am uitat sa intindem o mana de ajutor celui care este cazut? Sau poate ca poporul roman se zbate intr-o amorteala si durere continuua?

Ma gandesc acum la cati romani s-au facut remarcati prin fapte sau realizari notabile si nu s-a pus deloc accentul pe aceste aspecte pozitive. Cati romani nu au dat o palma societatii prin riscarea propriei vieti si salvarea celor de alt neam ce se aflau in primejdie. Si totusi romanul prin constructia lui nu este setat sa fie rau, sa fie ranchiunos, sa nu isi ajute semenii. Ca peste tot in lume lichelele ies in fata si pun pecetea pe o intreaga natiune, ca vorba aia, faptele rele se raspandesc repede.

Dar chiar si in criza nu pot sa nu observ ca romanii sunt oameni buni si saritori. Cine ar sari in ajutorul unui seaman bloger, daca nu noi romanii. Din putinul nostru suntem in stare sa dam si celui mai putin norocos ca noi – poate prin modul acesta stergem o lacrima amara de pe obrazul celor aflati in suferinta. Durerea celui de langa noi nu ne face indiferenti, iar atunci cand doi oameni se chinuie sa traiasca de pe o zi pe alta ne face sa luptam pentru aceleasi idealuri. Ajutorul pe care il poti oferi unui om nu sta doar in banii pe care poti sa ii dai, ci si in vorba buna pe care poti sa i-o spui.

Romani treziti-va din amorteala si haideti sa punem mana sa facem un lucru frumos – un proiect ca cel lansat si sprijinit de Manafu trebuie dus la capat. Haideti sa demonstram ca romanii nu sar in ochi doar prin fapte antisociale si crime. Romania este altfel – e tara unde Dumnezeu a ales sa isi puna gradina, iar oamenii de aici au in suflet o credinta strabuna ce nu va muri indiferent de vreme.

Romania si Europa sunt pline de oameni buni si acestia se numesc romani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.