XXI – Edimax – economiseste timpul ramas

Intr-o lume aflata in miscare alerta, intr-o lume unde ai nevoie sa afli informatia la timp, intr-o lume in care se discuta in termeni de miimi de secunda, trebuie sa fii cu un pas inaintea tuturor, trebuie sa iti faci tehnologia prietena si mai mult decat atat, trebuie sa ai acces mereu la  internet.

Multi dintre noi cauta orice ocazie sa plece departe de lumea de zi cu zi si de aglomeratia oraselor, iar o mini-vacanta este binevenita oricand. Visez la calatoriile facute doar cu un rucsac in spinare, calatorii care nu au punct de destinatie, ci doar halta de plecare. Imi este dor de momentele in care ma urcam in primul tren din gara cu destinatii pe care le aflam la casa de bilete, dar cel mai mult imi este dor de calatoriile pe munte. Calatoriile pe munte te fac sa te apropii de natura, sa respiri prin ea si sa te simti ca facand parte din ea. Dar sunt momente in viata cand, chiar si atunci cand esti in vacanta ai nevoie imperioasa de un punct de legatura cu lumea in care traiesti zi de zi, ceas de ceas.

Prin natura meseriei mele, chiar si atunci cand sunt plecat pe coclauri, trebuie sa am acces la informatii si la canale de comunicare cu ai mei colegi.  Iar cei de la Edimax parca mi-au citit gandurile si vineri, in ultima zi de lucru dinaintea calatoriei mele, mi-au facut un cadou minunat – nano-routerul wireless BR 6258n. Un asemenea cadou a nimerit taman atunci cand aveam nevoie – departe de zbuciumul oraselor, in aer curat si plin de verdeata. Colegii m-au rugat sa le incarc bateriile chiar si prin intermediul online-ului.

In general, nici bine nu ma pornesc la drum, ca smartphone-ul incepe sa sune si colegii sa ma intrebe ba una, ba alta si sa gaseasca o rezolvare in functie de raspunsurile mele. Asa s-a intamplat si acum – nici bine nu am plecat la drum cu noile trenuri CFR, dotate cu retea de internet ca deja soneria smartphone-ului incepe sa sune alarmata. Din primele discutii am realizat ca trebuia sa trimit cel putin 3 mail-uri si 2 prezentari. Uitand de micul meu prieten din buzunar cazusem pe ganduri, cand timid nano-routerul BR 6258n imi ofera solutia salvatoare. Din cateva miscari de cabluri am reusit sa imi creez propria mea lume online, iar compatibilitatea routerului cu standardele de 802.11n cu rata de transfer de date de 150Mbps  m-au ajutat sa imi ofer sprijinul in buna desfasurare a activitatii din companie. Trebuie sa mentionez si faptul ca spre surprinderea mea, chiar si in zonele fara semnal la telefon, am putut trimite mail-uri si asta datorita ariei de acoperire triple pe care o ofera.

In scurt timp 80% din calatori au facut migratia spre locul unde eram eu si au insistat sa le ofer si lor bucuria experimentarii routerului. Datorita functiei NAT/NAPT  am reusit sa partajez  conexiunea la internet cu cei 250 de calatori de pe ruta Iasi-Brasov. Iti era mai mare dragul sa mergi prin tren si sa vezi cum toti calatorii erau absorbiti de lumea online. Si fiecare utilizator avea siguranta ca nu mai poate intra nimeni in lumea sa si asta datorita butonului WPS care ajuta la securizarea comunicatiilor din reteaua recent creata.

Am ramas surprins de rapiditatea formarii fan-grupului Edimax, pot spune ca a fost mai rapida si decat rata de transfer de 150Mbps a router-ului. In scurt timp toti utilizatorii de internet din acel tren, au decis achizitionarea nano-routerului wireless BR  6258n, convinsi fiind si de certificarile ISO 9001 si ISO 14000, ce garantau calitatea si standardele Edimax.

Edimax a creat o lume separata, guvernata fiind de router-ul BR 6258n. Acolo esti sigur ca informatiile ajung la timp si fara distorsionari. In aceasta lume esti sigur ca informatiile tale nu vor aparea in alte medii online si nu in ultimul rand este lumea care te face sa te simti parte integranta din ea. Asa cum obisnuiesc la fiecare proba sa dau un slogan, astazi sloganul va fi Edimax – economiseste timpul ramas!

Aceasta postare este pentru proba a 21 a a concursului Superblog 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.