Topirea zapezii si ghiocei

Nu, nu este vorba de firavii ghiocei pe care i-am vazut pe marginile drumului, scotandu-si capul din stratul de zapada. Acum, odata cu topirea zapezilor, in marile orase ies la suprafata miile de “ghiocei” mirositori, lasati in urma de dragele animale de companie. Nu am nimic cu posesorii de animale, chiar consider ca unii oameni trec peste singuratate mai usor daca au un prieten patruped. Dar daca tot vrei sa ai un priten alaturi de tine, fa un minim efort si strange-i nevoile in galetusa.

Noi ceilalti nu trebuie sa suportam mirosul general de “rahat” care este emanat odata cu topirea zapezii. Iar copii nostri nu trebuie sa faca echilibristica pentru a nu calca in miile de “ghiocei” de pe trotuare. Si asta pentru ca voi, iubitorii de animale va complaceti intr-o stare de lene. Cred ca si pentru voi nu este placut sa vedeti multimile de excremente de pe trotuare.

Multi dintre voi va veti revolta si ma veti judeca. Dar daca ati vedea un copil mic facand caca in mijlocul drumului pe trotuar ati face un mare proces de intentie parintilor. Vorba aia copilul poate fi manevrat mult mai usor decat un caine de exemplu – cainele are mai multe drepturi din punctul vostru de vedere.

Din cate stiu la un moment dat se votase o lege care obliga posesorii de animale de companie sa stranga “ghioceii” din urma prietenilor lor. Se pare insa ca in Romania, orice lege este facuta sa fie incalcata. Altfel nu imi explic de ce trotuarele sunt pline de excremente canine si nu am auzit de nici un posesor iubitor de animale sa fi fost amendat.

Dragi posesori de animale nu ne tratati la diverse si incercati sa lasati curat in urma micilor vostri prieteni.

3 comentarii pentru articolul “Topirea zapezii si ghiocei

  1. Si eu sunt iubitor de animale,insa consider ca este o lipsa de respect pentru cei din jurul tau sa-ti lasi catelul sa-si faca nevoile oriunde.
    Nu mi-o lua in nume de rau,dar comparatia rahatului cu ghioceii nu mi se pare prea inspirata.Ghioceii sunt miste flori foarte delicate,firave,vestitoare de primavara,pe cand caca e tocmai opusul.
    Toate cele bune!

    1. Ceea ce am incercat sa fac prin comparatia caca – ghiocei este tocmai ceea ce ai observat si tu. Intr-o perioada in care se apropie primavara, topirea zapezii ar trebui sa ne imbie nasul cu miresme si nu cu putoarea rahatului de caine.
      Si cred ca majoriatea dintre noi stim ca termenul de “ghiocei” este des utilizat pentru exrementele de pe trotuare sau de pe spatiile verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.