V – Înapoi în viitor

De curând am primit o veste bună. Mi-am găsit de muncă pe perioadă nelimitată de timp – și când spun nelimitată mă refer chiar la faptul că slujba îmi este asigurată și peste 50 de ani. Cei de la Oktal mi-au oferit pozitia de cercetător IT&C – pe moment am fost luat prin surprindere, mai ales din cauza experienței mele în acest domeniu, dar mai apoi am mulțumit pentru încrederea acordată. Și cum cei de la Oktal – magazin online de calculatoare m-au investit pentru o călători în timp – viitor iată că mă pregătesc să cunosc omenirea așa cum va fi ea în anul 2025, atunci când această criză nu va mai exista.

Cum cei de la Oktal au tehnologia necesară telportării, iată că m-am teleportat în viitor în anul 2025. Tocmai am ajuns în orașul Iași al anului 2025 – totul pare la locul lui mai puțin transportul în comun, care acum se face pe calea aerului și modul în care sunt oamenii. Oamenii sunt parcă multe prea tehnologizați – seamănă mai mult cu niște roboți, iar comunicarea se face prin intermediul androizilor. Am o întâlnire cu directorul de cercetare al firmei Oktal din 2025, care se pregătește să îmi prezinte noile calculatoare.

1 martie 2025 ora 10 – Ajung în sediul Oktal – o clădire impunătoare cu 20 de etaje – din senin a apărut o mașină din cer care m-a urcat până la etajul 15, acolo unde avea biroul directorul de cercetare. Am înțeles în acel moment că lucrurile sunt cu mult mai avansate decât mi-am imaginat eu. Intru în birou și cu ochii caut calculatoarele după care am venit în viitor – degeaba am căutat că nu am văzut absolut nimic.
1 martie 2025 ora 11 – Mi-am clătit ochii cu tablourile virtuale din biroul directorului, iar în cele din urmă am auzit ușa deschizându-se cu putere. M-am întors plin de veselie, dar când am dat cu ochii de directorul de cercetare am înlemnit – eram eu în varianta 2025, la vârsta de 43 de ani. Nu știu dacă și el (adică eu) a avut aceeași senzație, dar cert este că începutul nu a fost tocmai promițător.
1 martie 2025 ora 12 – Incepând discuția despre calculatoarele aflate în portofoliu Oktal – am înțeles că în 2025 nu mai există calculatorul așa cum îl știm noi azi – varianta desktop cel puțin este istorie. Acum calculatorul poate fi deschis doar prin puterea minții. Ca și design arată ca un pix, ce în cap are un proiector, ce difuzează pe un miniecran – tip telefon mobil de 5 inch tot conținutul fișierelor din computer. Hardul este de 5000 Gb tocmai pentru că oamenii nu se mai obosesc să țină minte evenimente și date ci le stochează direct în calculator; procesorul este de 10,8 Ghz tocmai pentru că oamenii au nevoie să acceseze informația în timp util (e vorba de microsecunde); memoria este de 10000 Ram – calculatorul a preluat gândirea și ținerea de minte a oamenilor cu aflarea datelor cu lux de amănunte; placa video este de o performanță uimitoare, ceea ce permite oamenilor să își aducă aminte și vizual trăirile sau evenimentele prin care au trecut.
1 martie 2025 ora 20 – Împreună cu directorul de cercetare, am decis să mergem să cinăm la unul din restaurantele suspendate din centrul orașului. Ceea ce m-a frapat a fost faptul că oamenii viitorului pot controla doar prin gesturi calculatoarele, care sunt omniprezente peste tot pe unde mă uit. Dispozititivele intuitive, fexibile și foarte interactive au înlocuit calculatoarele desktop. Că e vorba de servici, resturant sau chiar relațiile interumane, totul s-a redus la calculator.
1 martie 2025 ora 23 – Am ajuns acasă la directorul de cercetare – am crezut că nu văd bine, când a scos calculatorul pix și la pus într-un locaș asemănător cartelei pentru lumină și totul a început să pornească în casă, de la lumină până la electrocsnice. Totul se activa doar la glasul proprietarului. Am rămas frapat că toată viața oamenilor din viitor este ca un joc pe calculator. Un lucru este cert totul s-a simplificat datorită tehnologiei de ultimă generație care există în anul 2025.

A transmis pentru Oktal Ionut Lucian Durbaca Picard din anul viitorului 2025 pentru laboratorul de cercetare Oktal – cumperi oricând. Un lucru este cert – în scurt timp omenirea se va schimba datorită calculatorului și noi suntem primii care știm ce anume se va cere. Acum mă îndrept către casa anului 2011.

Oricât de ireal ar părea în scurt timp calculatorul va ocupa un loc mult mai important în viața noastră. Toate vor fi tehnologizate excesiv din prea multă comoditate, sau din dorința de a fi mai liberi. Important este ca sufletul nostru să rămână uman. Așa cum am decis fiecare postare va avea la sfârșit un slogan – pentru episodul 5 Oktal sloganul cel mai potrivit ar fi Oktal – cumperi oricând pentru viitor.

Această postare este scrisă pentru proba 5 a concursului Superblog, deși uneori în timpul postării mă simțeam în realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.