Valentine’s Day nu este al nostru

Valentine’s Days nu este al meu, nici al tău, nici al urmașilor, urmașilor noștri. Nu am să înțeleg de unde avem noi românii, atâta aplecare către sărbătorile importate. De parcă noi, românii, am avea nevoie de o zi specială în care să îi spunem persoanei iubite că o iubim. Ca orice sarbatoare importată are doar conotație comercială și nimic profund. Câți dintre voi, chiar credeți că astăzi iubiți mai mult persoana de lângă voi? Da Valentine’s Day nu este al nostru.Valentine's Day nu este al nostru

Importăm noi atâtea lucruri de proastă calitate, încât o sărbătoare în plus importată trece neobservată. Și asta pentru că, am căzut într-o stare de apatie generalizată, în care înghițim tot ceea ce ni se dă de afară. Iubirea nu trebuie să aibă o zi  a ei, o zi specială în care să dăm bomboane în formă de inimioară, inimi de pluș sau cine romantice. E prea multă superficialitate.

Știu că am să supăr pe mulți, dar prea s-a intrat în hora comercialului și a lucurilor făcute doar pentru a caștiga bani. Vreau să cred că mâine veți fi la fel de îndrăgostiți, la fel de iubăreți cu persoanele de lângă voi, la fel de deschiși la inimă. Pentru că iubirea nu ține doar o zi, ține o viață întreagă. Bine, după studii iubirea nu ține decât 3 ani, după care se transformă în respect, evoluează. În nici un caz, nu ține doar 1 zi.

Mai important decât să dăm fuga la magazinul din colț să luăm o inimioară, cred că este omul din noi. Pentru că cel/cea de lângă noi preferă un om calm, atent, iubitor tot timpul și nu doar în ziua de  Valentine’s Day. Copii noștri trebuie să învețe să iubească tot timpul. Ce lecție le dăm, dacă noi alergăm în ziua de Valentine’s Day după iubire, iar în restul anului redevenim anoști și morocănoși? Oare ce vor înțelege copiii, soții/soțiile când în ziua de Valentin’s Day vor primi un buchet imens de flori, iar în timpul anului vor primi doar vorbe care dor și care lasă răni?

Sau tu, cel care te declari azi îndrăgostit, mâine vei rămâne îndrăgostit de aceeași persoană? Sau pentru tine iubirea trebuie să țină doar o zi – de Valentine’s Day? Iubirea e făcută pentru ca tu și cu el/ea să deveniți unul în gânduri și în simțiri. Iar pentru a reuși lucrul acesta, nu este nevoie doar de o zi, ci de foarte multe.

Iubiți-vă mult, dar nu doar azi – nu vă cumpărați iubirea de Valentine’s Day.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.