XIV – O viață liberă

Oamenii s-au născut liberi, iar libertatea este un drept firesc pentru fiecare dintre noi. Cu timpul însă devenim prizonierii propriilor noastre frici, propriilor noastre limitări. Și atunci ajungem să ne întrebăm ce înseamnă a fi sau a nu fi liber (autonom). Este un subiect care este inepuizabil și nu o să insist prea mult pe filosofia libertății. Dar nu pot să nu mă gândesc la cât de liber sunt eu și la cât de liberi sunt cei de lângă mine.

Libertatea și autonomia mea se termină acolo unde începe libertatea celui de lângă mine. Suntem liberi prin măsura a ceea ce facem, dar în același timp libertatea noastră e limitată de libertatea altora. Sincer să fiu mi-ar plăcea ca într-o zi să mă trezesc într-o lume cu adevărat liberă. Iluzia libertății ne este servită pe tavă zilnic, de la politicieni, până la șefii noștri. În viața de zi cu zi, fiecare dintre noi se bucură de o libertate relativă – la servici suntem liberi să facem ce vrem, dar suntem limitați de regulamentele interioare – în timpul liber suntem liberi să ne comportăm cum vrem, dar suntem limitați de normele și principiile morale. Viața noastră este o libertate limitată.

Dar ce se întâmplă oare cu noi atunci când vrem să rupem barierele și să devenim cu adevărat liberi? Nu ne oprește nimeni și nimic să trăim după principiile noastre – dacă vrem să trăim într-un sătuc de țară, acolo unde libertatea este limitată de zarea largă, o putem face; dacă vrem să ne zbatem în libertatea de zi cu zi a zbuciumului orașelor o putem face. Dar cu adevărat liber te simți în natură, acolo unde nu ești decât tu și cerul, iar natura însăși te primește în brațele ei.

În orice drum prin natură ai nevoie de un partener de încredere, pe care să te sprijini acolo unde ești și trebuie să te descurci singur în libertate. Iar un partener de încredere pentru autonomia și libertatea ta nu poate fi altul decât Autonom. Cum să nu te simți liber atunci când te afli la volanul unei mașini fără stresul creditelor, ci doar cu zâmbetul dat de autnomia călătoriei în natură (confortul este dat de multitudinea de opțiuni pe care le poți avea din oferta de închiriere mașini)?

Sunt liber să deschid larg geamurile mașinii închiriate și să las vântul să îmi gâdile simțurile. Sunt liber să apăs pe accelerație spre orizontul larg. Sunt liber să respir și să simt natura așa cum este ea. Sunt liber să cutreier la volanul mașinii pădurile virgine din România. Sunt liber să fiu eu însumi și asta mă face să fiu independent de orice paradigme. Iar libertatea mea să aleg Atunom Rent a Car m-a făcut să fiu mulțumit.

Cei de la Autonom au înțeles ce înseamnă pentru oameni libertatea și oferă soluții pentru toate buzunarele și pentru toate vârstele. Au înțeles că un om se simte liber atunci când are de unde alege – iar oferta lor de mașini închiriate este una destul de mare. Autonom a fost construit de oamenii care știu să fie liberi și vor să nu îngrădească libertatea altora. Nu te îngrădesc cu nimic – doar prețul trebuie achitat și ești liber să te plimbi pe unde vrei. Autonom – te simți liber!

Această postare este pentru etapa a 14 a a concursului Superblog 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.