Ungaria din Romania

 

images

Nu sunt xenofob, sunt doar un pic nationalist. Nu pot sa nu remarc incercarile temeinice ale maghiarilor din Ungaria de a rupe din tinutul Romaniei. Fie ca discutam despre intentia de a dobandi autonomia nationala, urmand ca ulterior sa isi declare independenta – asa cum s-a intamplat si in Kosovo. Nu discut de interesele din spatele unei astfel de mutari. Romania, a avut intotdeauna parti de teritoriu ce au fost ravnite de vecinii nostri draguti. Un neam care a venit prin cotropire in Romania, nu are cum sa isi asume dorinta de a rupe parti de teritoriu din tara noastra.

Dar, mi-a dat sa intalnesc multi romani si unguri in Covasna, Harghita sau Tg. Mures care se inteleg si traiesc multumiti unii de altii. Luand-o pe firul istoriei, ungurii ar trebui sa isi mai deschida cartile prafuite ale neamului lor. Si uite asa ar observa ca strabunii lor au ajuns in Europa din Asia, undeva in anul 376 e.n – si sa isi aduca aminte ca s-au aciuat prin partile astea prin cruzime si prin crime facute impotriva popoarelor bastinase. Si nu, ungurii nu se trag din huni, asa cum le place lor sa isi incante auzul, ci mai degraba se trag din familia popoarelor fino-urgice.

Un lucru mai interesant este faptul ca ungurii au fost crestinati de Stefan cel Sfant. Pana la urma ungurii au ales credinta catolicismului, Daca nu ma credeti, studiati un pic istoria ungurilor si a romanilor. Si atunci, oare cum poate un popor care s-a aciuat prin partile astea prin razboaie de cotropire, sa aiba pretentia sa ceara autonomia unor regiuni ale unui stat de drept national? Aici cred eu ca, de vina suntem noi, romanii de pretutideni, pentru ca nu am luat si nu luam atitudine, atunci cand trebuie sa ne impunem punctul de vedere. Politicienii romani trebuie sa fie mai patrioti si avand cartile de istorie in mana sa prezinte situatia reala celor din Europa si sa le inchidem gurile etnicilor maghiari. Repet nu sunt xenofob si nu imi place sa arunc cu vorbe. Dar nesimtirea maghiarilor nu are limite, iar tupeul, mostenit de la urmasul lor Attila este inimaginabil.

Trebuie sa le intre in cap – regiunea Transilvaniei a fost a Romaniei si va fi in continuare a tarii noastre. Indiferent de cat de mult li se vor umfla ochii – doar daca politicienii nostri au ales sa indeparteze parti din tara contra unor sume de bani. Nu de alta, dar sa isi aduca aminte maghiarii de primul Razboi Mondial, cand romanii au ajuns pana la portile Budapestei. Pentru ca da, poporul roman indura, cat indura, dar atunci cand ajunge la capatul fortelor este capabil de lucruri mari.

Si nu, dragi unguri, romanii nu au fost sclavii vostri, asa cum scrie in cartile voatre de istorie, dupa care odraslele voastre isi invenineaza mintea impotriva noastra, a romanilor. Printr-o conjunctura de fapte, la un moment dat, in istorie, ati avut fraiele unei parti din Romania. Dar va rog, de ziua voastra, treziti-va la realitate si nu mai visati cai verzi pe pereti. Si ca sa nu spuneti ca nu avem inima mare, suntem de acord sa va luati toti cetatenii de etnie maghiara in Ungaria. Asa nu va veti mai simti dezradacinati!

In final La Multi Ani de ziua voastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.