XVII – Legende și legendari

Mulți dintre noi au auzit de oameni legendari, sau de legende. Fiecare ne-am gândit că un lucru ce nu poate fi palpat, dar de care se știe din cele mai vechi timpuri este legendar. Dar legendele se nasc din fapte reale și din oameni reali, care la un moment dat în istorie și-au pus amprenta pe evoluția celor mai vechi timpuri. Iar dacă vrem să căutăm un loc încărcat de legende nu putem să nu ne gândim la continentul african.

Africa e încărcată de istorie, fie că vorbești de legendele ridicării piramidelor, fie că vorbești de legendele născute pe malul Nilului, sau de aventurile lui Indiana Jones pe tărâm african. Leagănul legendelor și al umanității se află în Africa, un loc unde îmi doresc să ajung, nu numai pentru istoria continentului, ci și pentru misticismul lui. Și într-un loc încărcat de legendă ai nevoie de un partener pe măsură, pe care să te poți baza la bine și la greu și care să te poarte repede și sigur pe tărâm african. Iar când vorbești de legendă în domeniul auto, te gândești automat la Toyota Land Cruiser, ce are în spate o  experiență de 60 de ani. Iar noul Land Cruiser poate aborda cu succes cele mai dure condiții de drum cu ajutorul manevrabilității si stabilității lui.

Îmi pun destinul și viața în mâinile legendei vii Land Cruiser și caut să explorez istoria controversată a piramidelor, caut să explorez condițiile vitrege ale deșertului Sahara și să urc pe piscurile muntelui Kilimanjaro din Tanzania. Prin experiența în offroad Land Cruiser este cea mai potrivită mașină pentru o astfel de expediție. Sunt sigur că atunci când voi cutreiera Africa, voi porni cu încredere în performanțele partenerului meu și cu siguranța că voi ajunge la destinație. În noul Land Cruiser voi înfrunta istoria cu noua tehnologie.

Monitorul multi teren, farurile xenon adaptive și sistemul smart entry ar face faraonii să se ridice din morminte și să treacă la o poză pentru posteritate alături de noul Land Cruiser. Dar tocmai ce portiera se deschide și înăuntru Land Cruiser-ului intră însuși Tutankamon, atras și fascinat de afișajul Optitron, care face condusul o plăcere. Împreună plecăm în explorarea continentului african și deja istoria faraonilor era mai aproape de mine. Dornic de adrenalină și distracție Tutankamon accesează comenzile montate de volan și împreună ne bucurăm de cântecele vechi dar la modă. Plin de nedumerire Tutankamon arată spre sistemul de navigație și dornic să-l încerce, tastează următoarea destinație – deșertul Sahara.

Într-o perioadă caniculară sistemul de aer condiționat Auto AC îi oferă răcoarea mult dorită. Dar surpriza mea nu se oprește aici și din lada frigorifică îi ofer lui Tutankamon o băutură răcoritoare rece ca gheața. Cu gâtul ars dă băutura peste cap și îmi arată că am ajuns în deșertul Sahara. Adrenalina e la cote maxime, rulăm pe nisip, dar stabilitatea mașinii ne oferă siguranță, luăm curbele la limită, stârnim o mini-furtună de nisip, obținem unghiuri de înclinare ce ne ridică pe două roți, iar motorul toarce mulțumit de motorizarea 3 litri diesel D4D.

Împliniți de adrenalina oferită de deșertul Sahara am cedat rugăminților lui Tutankamon și a trecut el la volanul legendarului Land Cruiser. Uitându-mă la el nu puteam să nu zâmbesc la combinația fericită între 2 legende. Deși este masivă, mașina ne duce cu viteza gândului înspre Kilimanjaro, acolo unde vom urca pe piscuri. Ajutați de controlul activ al tracțiunii ajungem teferi la cea mai înaltă cotă – 5895 m. La munte trebuie să ai controlul motorului – sistemul VSC a controlat puterea motorului ajutându-ne să stabilizăm mașina fără eforturi.

După aceste peripluri prin locurile încărcate de istorie, ne hotărâm să ne întoarcem pe malul Nilului, acolo unde nu se putea face o asociere mai bună, decât cea dintre Land Cruiser și elefant (ambele sunt puternice și ambele știu să își protejeze pasagerii). Chiar și în aceste condiții de offroad pe marginea unui râu, am ajuns în siguranță la piramidele din Egipt, acolo unde Tutankamon s-a retras în cripta plină de prafurile vremii.

Așa cum noblețea faraonilor a fascinat, fascinează și va fascina, așa și noblețea noului Land Cruiser va rămâne la fel și peste ani, indiferent de trecerea timpului. Din punctul meu de vedere Land Cruiser este Tutankamon-ul mașinilor de teren. Sloganul zilei de azi este Land Cruiser – continuă legenda!

Această postare este pentru etapa a 17 a a concursului Superblog 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.